World Rookie Tour – Калаврита, Гърция

Пореден голям успех на международната сцена за родните сноубордисти

Може би вече сте попаднали на историята от Марин Сладкаров, ето и официалния ПР…

Този уикенд в Гърция се проведе 7-ми кръг от световните серии по фристайл сноуборд за деца и младежи – World Rookie Tour 2015! 

World Rookie Tour – Калаврита, Гърция

Младите надежди на българската сноуборд сцена постигнаха пореден голям успех на международния форум, като окупираха първите места на почетната стълбичка.

През уикенда се проведоха две отделни събития, в които родните представители взеха участие – първото беше състезанието на местно ниво „Greece Snowboard Freestyle Open“, което се проведе в събота и седмия кръг на световните серии World Rookie Tour 2015 –  Hellas Rookie Fest, който се проведе в неделя.

Интересен факт е, че Гърция за първи път е домакин на състезание от ранкинга на ТТР, като организацията на събитието беше иницирана от TRS мениджмънт и Пампорово Фънпарк.   За първи път в историята на страната, на място беше изградено професионално слопстайл трасе от най-висок ранг. За проекта и изработката на трасето се погрижи българския екип начело с Емил Баков и съдействието на Асен Рашев и Иван Бебелеков, които бяха поканени специално за реализацията на проекта и успяха да впечатлят с работата си кмета на града и управата на курорта.

В първия ден на събитието, когато се проведе „Greece Snowboard Freestyle Open“, нашите момчета и момичета показаха много умения и стил, като един от най-перспективните ни състезатели – едва 14-годишният Камен Петров от отбора на Пампорово TRS,  успя да се качи на първото стъпало на  почетната стълбица, след като се изправи пред много по-възрастни и опитни състезатели. На второ място след него се нареди Константин Славов от Свободно Европейско Общество град Смолян, който също се представи много добре и заслужено се качи на подиума.

World Rookie Tour – Калаврита, Гърция

При момичетата отново родни представителни окупираха първите места на стълбичката – представителките от отбора на Бороборд Самоков – Михаела Варошкина и Бетина Кичукова.

В неделния ден, когато се проведе  Hellas Rookie Fest нашите състезатели бяха много уверени във възможностите си и показаха завидни умения, които отново ги изведоха на първите места в класирането.

В категорията на най-младите състезатели, първото място отново беше спечелено от Камен Петров, които оглави и генералното класиране и спечели директен билет за финалите на турнира, които ще се проведат през април в Ишгил, Австрия.

World Rookie Tour – Калаврита, Гърция

При по-големите момчета първото място беше спечелено от представителя на Англия Реймънд Прентист, а веднага след него на второ и трето място се наредиха двама родини представители от Смолян – Константин Славов и Анастас Сунков, които успяха да стигнат до състезанието благодарение на специалната подкрепа на община Смолян.

В категорията на момичетата в неделния ден най-добра беше Бетина Кичукова, следвана от Михаела Варошкина и представителката на Сърбия Ангелина Милутинович.

Състезанието се проведе в Калаврита Ски Център и беше изключителна атракция за всички гости на курорта, които с интерес наблюдаваха събитието. За радост на присъстващите времето беше слънчево и допринесе на добрата атмосфера на събитието.

До този момент родните участници в World Rookie Tour 2015 демонстрират много голям потенциал и показват на всички, че в страната ни има много добри условия и много талантливи младежи, които дават сериозна заявка за бъдещи успехи не само в турнира тази година, но и и големи международни прояви за в бъдеще.

Следващото голямо събитие в региона, което се очаква с нетърпение е Пампорово Фристайл Опен, което ще се проведе от 16-ти до 19-ти март в курорта. Състезанието е част от Световния Сноуборд Тур и се очаква да доведе в Пампорово част от световния елит на сноуборда, като до този момент участието си са потвърдили шампиона на “US Grand Prix” и победителя в “Chinese National Open”.

Пожелаваме им успех на родните таланти и се надяваме все по-често да ни радват с такива добри резултати.