Подготовките за Burton New Zealand Open 2009 започнаха

Лятото в северното полукълбо настъпва, а с него и датата за първата спирка от The Burton Global Open Series в южното полукълбо. През периода 11-15 август ще се проведе състезанието New Zealand Open в зимния курорт Кардрона. Там се намира единственият 7 метров халфпайп в Нова Зеландия, като този, който ще се използва по време на зимните олимпийски игри през 2010г във Ванкувър, ще бъде със същите размери. Най-вероятно много от олимпийските надежди ще се възползват от възможността и ще вземат участие на състезанието в Кардрона. 

Първата спирка от BGOS за сезон 2009/2010 има 5 TTR звезди и включва както халфпайп, така и слоупстайл събития. Момичетата и момчета участници ще се състезават за част от наградния фонд на стойност от US$ 45,000, както и за да получат ценни точки към BGOS финала и за Swatch Ticket To Ride World Tour титлите.

За подробна информация относно BGOS, както и информация относно записването за състезанието, което ще трае до 3-ти юли, може да намериш на www.opensnowboarding.com.

На Go211.com пък може да гледаш състезанието както на живо, така и отбрани моменти след неговия край.