Победителят от ‘eS Game of Skate ще замине на европейските финали на състезанието, виж правилата

Както вече съобщихме, тази неделя, 21-ви юни, за втори път в България ще се проведе оригиналното скейтборд състезание на eS – Game Of Skate. Вече е ясна и голямата награда на събитието – самолетен билет за европейския финал на Game of Skate, осигурен от вносителите на ‘eS за България. Финалът ще се проведе в началото на септември, а мястото ще бъде една от големите европейски столици. Пълните подробности относно него ще бъдат ясни съвсем скоро. Нека останалите не се разочароват, защото ще има и още куп подаръци, осигурени от ‘eS, Cliché, Skul Candy и Crème.

Ето и правилата:

Първият участник пробва трик, прави го, след това всички останали трябва да го повторят. Който не го е направил му се пише буква. Първата буква е “S”, втората е “K” и така докато се събере цялата дума “SKATE”. Този, който я е събрал е вън от играта. След това първият скейтър пробва друг трик, ако го направи процеса се повтаря, ако пропусне, следващият след него пробва трик. Ако му лепне, всички останали трябва да го направят. Този който не го е направил получава буква и т.н.

Участникът обявявя трикът който ще направи. Той трябва да го приземи на четири колела, без да се хваща за борда и без да си опира ръцете и краката на земята (тоест трикът да е напълно чист). Скейтърът трябва да се движи стъпил стабилно с двата крака на дъската, без да му се провлачва кракът по земята. Просто трябва да продължи чисто. Когато участникът повтаря показания трик има възможност да се получи отклонение при приземяването (тоест да се revert-не). В този случай дали трикът е приземен правилно или не, ще зависи от участниците и от жирито, но те трябва да са напълно обективни. 

Предварителното записване вече тече в магазин Corporide и онлайн на [email protected].

И още едно напомняне – след ‘eS Game Of Skate, в продължението на деня ще се проведат още две скейтборд състезания. За още информация – www.hazel-sport.com, www.skatebg.com и www.blvdskatemag.com.