Победи за българските сноубордисти в Сърбия

6-9.03.2007, Открито национално първенство на Сърбия в Копаоник

Българските райдъри постигнаха важни победи на провелото се миналата седмица Открито национално първенство на Сърбия по сноуборд. Нашите карачи не оставиха никакви шансове за своите конкуренти, като доминираха  в три от 4-те дисциплини – big air, сноубордкрос и паралелен гигантски слалом.

19-годишния Димитър Чокоев спечели първата си победа за FIS в своята кариера, след като успя да приземи Frontside 720 rodeo indy, с което заслужи 1-во място в състезанието по Big air. Втори остана словенецът Неич Ферян, а трети е отново българин – Марио Беньо. На същото състезание Асен Лилов завърши на 8-мо място. На следващия ден се проведе и състезанието по slopestyle. Този път победител стана Неич Ферян, Марио Беньо остана втори, а Дими Чокоев е четвърти след словенеца Матей Павлич.

В състезанието по бордъркрос нямаше кой да спре българския национал Симеон Иванов, който извоюва първа победа за този сезон и втора в своята кариера в стартовете на FIS. И за да бъде триумфа на българския отбор пълен, Иван Ранчев категорично спечели паралелния гигантски слалом, побеждавайки на финала представителя на домакините Борис Юдин. В малкия финал Илия Киров победи Александър Кацарски (Македония), а Радослав Янков се нареди 5-ти в крайното класиране.

Константин Минчев
Направление Сноуборд
БФСки