Pleasure Jam, Dachstein и Schladming

09.11.2006 – 12.11.2006

Тази година Pleasure Jam е изпреварен от обилни снеговалежи, които покриват под дебела покривка паркът-творение на Bernd Mandlberger и неговия екип от шейпъри. Лошо време съпътства и началото на събитието и поради тази причина rookie квалификациите се налага да бъдат отменени. Въпреки лошите условия се провеждат сесии на по-малките скокове и рейлове в парка. По-късно вятърът постепенно утихва и първите слънчеви лъчи огряват Burton Superpark. Следват няколко часа каране в парка за всички присъстващи, което дава надежда за успешното протичане на про-финалът на следващия ден.

Петък вечерта (10-ти ноември) се състои и голямо парти в “Hofbauerstollen”, където човек е могъл да се натъкне все на познати лица от европейската сцена.

На следващият ден облаците се разчистват точно на време за главното състезание и присъстващите на глечер Dachstein сноуборд звезди блесват в целия си блясък. Сесията за протата започва малко след 10ч. Въпреки всеобщото отлично представяне, в крайна сметка Nicky Wieveg от Швеция и Cheryl Maas от Холандия печелят титлите. Наградата за “best trick” отива в ръцете на Chris Kroll, а Stefan Wimmer е избран за най-добър rookie. В идеален унисон с атмосферата на Pleasure Jam бе и сесията Fiat Best Trick. Отворена за всички желаеши, тя се провежда на голям A-Framebox. След един час трикове добре познатите ни от Solden Rene Schnoeller и Basa Stevulova печелят наградите.

След всичко това партито се пренася в курорта в местните клубчета “Marias” и “Sonderbar”, които не за пръв път стават трибуна на сериозно купонясване по време на Pleasure Jam партита. Нощта е дълга и за съжаление времето отново се разваля –  дъжд в долината и сняг в планината започват да се сипят в мрака. За съжаление на всички присъсващи, на следващия ден гондолата не работи поради силният вятър.

За четвърта поредна година Pleasure Jam се отвърждава, като мястото за отпразнуване на началото на сезона, на стотици карачи, които приемат спорта сериозно. Това, което прави това събитие уникално е съчетанието на отпускащото състезание, карането в парка и партитата в курорта, където всички могат да се видят и забавляват заедно. В дните на събитието паркът ври и кипи от хора – кара се на скоковете и рейловете, тестват се новите продукти за сезона, завръзват се запознанства, докато DJ Berg и DJ Junior добавят към цялостнота атмосфера малко hiphop привкус.

Тази година на събитието присъстват фотограф на WR и четирима български карачи – Марио Беньо, Никола Плъков, Павел Кристов и Христо Христов. Историята за тяхното пътуване очаквайте в списание Whiteroom!

Pleasure Jam 2006
Overall impression/male:
1. Nicky Wieveg (SWE)
2. Quentin Robbins (NZ)
3. Rudi Kroll (AUT)
Overall impression/female:
1. Cheryl Maas (NL)

Best Line/male:
Nicky Wieveg (SWE)
Best Trick/male:
Chris Kroll (AUT)
Best Rookie:
Stefan Wimmer (AUT)

Fiat-Best-Trick-Session (A-Frame Box)/male:
Rene Schnoller (AUT)
Fiat-Best-Trick-Session (A-Frame Box)/female:
Basa Stevulova (SK)

www.pleasurejam.com