Planet X Tour – Rip Curl Slope Style

На 21-ви март се проведе състезанието, което даде официален старт на дългоочаквания Белмекенски лагер. След непрестанен нощен снеговалеж, хубавото време се намести над новопостроения сноупарк в близост до бунгалата на спортната база по биатлон. На разположение на събралите се над 50 фристайл сноубордисти и скиори, Flipmode crew-то беше изградило три прави бокса, А-Frame бокс, прав рейл, двоен Wallride, C- бокс,  Rainbow бокс, Rainbow natural rail, още една естествена конструкция, скок, като в последствие беше изграден и още един голям скок с airbag, а постоянно из парка изникваха нови малки скокчета и различни снежни зарибявки.

В слоупстайл състезанието провело се под патронажа на Rip Curl взеха участие изявени бордисти като Павел Кристов, Марио Беньо, Ицо “Роберто”, Николай “Румбата” Димитров, Димитър Чокоев, Съни и Теди, а скиорите бяха представени от Ники “Малкия”, Гипсът, Киро и още и още. След като карачите разцепиха с всякакви трикове целия парк, на финала достигнаха 10 човека. Скиорите се разписаха успешно след като Киро опита на няколко пъти да направи дизастър върху долния прав бокс, скачайки от равната част на големия скок, а Християна Мутафчиева залепи първото си 540 като най-вероятно от тук нататък ще бъде спонсорирана от Rip Curl! В крайна сметка класирането при сноубордисти и скиори е следното:

 Сноуборд:
1.    Димитър Чокоев
2.    Марио Беньо
3.    Иво Андреев
 
  Ски:
1.    Сашо “Гипса”
2.    Ники “Малкия”
3.    Йордан Роев

По-късно беше направен вторият скок в страни от парка, като за него беше надут air bag-ът докаран за кемпа. Когато слънцето залезе, на специално поставено изкуствено осветление се проведe и Night Rail Session, както и награждаването на победителите от изминалото състезание.   

Още много подробности и снимки около събитието както и около целия лагер в Белмекен очаквайте в идния брой на списанието.

снимки : Иван Топлийски