Planet X Tour – Dragon Road Gap

В деня след Rip Curl Slope Style събитието, на 22-ри март, при наистина много добри климатични условия успели да примамят някои от карачите да се насочат към близките хълмове за малко фрийрайд, се проведе Dragon Road Gap.
     
Подготвяният от няколко дни скок надолу по пътя, се намираше само няколко минути пеша от лагера. И скиори и сноубордисти харесаха неговата плавност и удобната му широчина. Най-стабилни първи скачания от кикъра направиха Ники “Малкият” със ски и Теди със сноуборд , като Теди излетя и на най-голямата височина от досега скочилите бордисти. Въпреки това тя реши да не участва в състезанието. Загрявките за сноубордистите се състояха основно от straight air-ове и грабове, а при скиорите от грабове и от опити за 360.

Началото на квалификациите беше дадено от Пафката с неуспешен опит за 360, след което Лозьо завъртя успешна 3-ка, а след това Иво Андреев показа обичайния си стил с още една 3-ка. Серията от 360-ки беше продължена от Ицо Роберто, Свлеч завъртя изключително стилно 180 и така торбата с триковете беше отвързана. По едно време Дойчин отби преминаващия по пътя снегорин, като шофьорите му бяха достатъчно свестни, за да се съгласят да го паркират след скока и така карачите разнообразиха мятанията си. Опитите продължиха в подобен дух като финала и в това състезание се разигра между 10 човека. Организацията на драконовското събитието определено беше на ниво, а освен това през цялото време момичетата от RedBull се грижеха да няма жадни около масивния скок.  
    
В крайна сметка състезанието завърши така:

Сноуборд:
1.    Лозьо Димитров
2.    Димитър Чокоев
3.    Марио Беньо

Ски:
1.    Йордан Роев
2.    Ники Малкия
3.    Киро

Награждаването се проведе на стабилно парти в хотела на Белмекен, където разрухата и доброто настроение властваха до сутринта. Как момчетата успяха да карат на следващия ден, както и още много снимки, ще намериш на страниците на идния брой на списанието. 

снимки: Иван Топлийски