PLANET X – freestyle camp

XTMSports имат удоволствието да Ви поканят на първия по рода си Planet-X Freestyle Camp. Мероприятието ще се проведе в дните между 17-24 април 2006г. в зимния курорт Банско.

ПЛАНЕТ-Х е проект целящ да се създаде база за трайно развитие и усъваршенстване на модерните тенденции в зимните спортове.

В качеството си на спортно мероприятие ПЛАНЕТ-Х представлява трнировъчен лагер за Фристайл ски и сноуборд. По време на този лагер ще бъдат провеждани различни неголеми съревнования, но като цяло вниманието ще бъде насочено към усъвършенстване на уменията на подрастващите и средно напреднали участници. Ще бъдат привлечени всички активно практикуващи спортисти от България и от някои страни в района, но тяхната основна функция ще бъде да демонстрират и ръководят тренировки на малки групи (workshop), като същевременно ще се грижат за безопасността на участниците.

В качеството си на културно събитие ПЛАНЕТ-Х предвижда разнообразна програма от видео анализи, репортажи от протеклите през деня дейности, прожекции на нови спортни филми, както и музикални и клубни мероприятия.

Една от основните цели на ПЛАНЕТ-Х 2006,  е да се даде начало и основа за ежегодно провеждане на мероприятието, превръщането му в фестивал на модерните зимни спортове, което неминуемо ще допринесе за имиджа и трайното позициониране на Банско като водещ курорт в региона.

“ПЛАНЕТ-Х” кани за участие не само  най-добрите, за да спечелят награди, но и една много по-широка група младежи, които обикновено съставляват публиката на състезанията. Под вещия инструктаж на по-добрите, те ще имат възможността да усъвършенстват собствените си умения  и по този начин да знаят по-добре как да използват безопасно трудните релефни форми на парка.

Ежегодното провеждане и ранното предизвестявне на събитието ще привлече внимането на основните медии на модерните ски и сноуборд. По този начин за кратък период ще се популяризират новоизградените възможности на курорта за практикуване на фристайл и добре организирана развлекателна програма.

Източник: Press release