Пепо Гьошарков за Световното в Китай и Световната купа в Чехия

Както знаете нашето момче Петър Гьошарков бе единственият български сноубордист който представи родината ни на тазгодишното Световно първенство в Китай. Състезанието се проведе между 9 и 16 март в град Ябули. В него взеха участие някои от най-големите имена в сноуборда като: Торстейн Хоргмо, Марк Макморис, Столе сандбех и много други. Дисциплините, в които се състезаваха бяха Слоупстайл, Халпайп и Биг Еър, а общият награден фонд за, който се бореха бе 40 000$.

Преди няколко дни ние се свързахме с Пепо, за да ни разкаже с няколко думи как е преминало състезанието и къде се намира в момента. Ето какво ни сподели и той:

12899358_10153420660761641_908457399_o

Всичко започна на 7 март, рано сутринта, когато  излетяхме от София за Амстердам от там се прекачихме за Пекин и от Китайската столица отлетяхме  за Харбин, третия по-големина град в Китай и на 3 часа и половина с автобус от курорта Ябули. (мястото където се провежда Световното, бел. ред.). Прекарахме там осем дни, три от които преминаха в тренировки. Трасето беше масивно и според повечето карачи най-дългото трасе на което са карали. Наистина доста уморително е да направиш цял рън от горе до долу! Самото място беше странно, но в същото време и интересно. Лично аз имах голям проблем с храната, тъй като беше много по-различна от тази с която съм свикнал,  но все пак се намираха и подобни неща на тези които ядем.

Като цяло беше уникално преживяване и опит да карам със най-добрите сноубордисти и то точно тези, на които аз най-много се възхищавам, гледам по филмите и се опитвам да имитирам, те караха рамо до рамо с мен на старта! Наистина уникално! За съжаление не успях да си залепя целия рън, защото трасето беше дълго и шансът да си безгрешен беше малък. Завърших на 40то място.

12903502_10153420660831641_414741980_o

 

След като всичко свърши аз и по-голямата част от състезателите отлетяхме за Спиндлерув Млин,Чехия, където се проведе Световната купа по сноуборд. Отново ме очакваха три полета. На летището ме чакаха тренера и другите момчета от отбора. В Чехия трасето беше едно от най-красивите, на които съм карал, като беше наблегнато на рейловете. Имаше четири рейл секции и един кикър. Имахме два дни за тренировки, през които успях доста бързо да се приспособя към трасето и съм много радостен, че успях да си залепя ръна. Това разбира се не беше достатъчно да се класирам за полуфиналите, тъй като имаше много сериозни трикове, а аз и нямах почти никаква подготовка за този сезон, така че съм доволен от постигнатото в Чехия. След като прекарахме четири дни там заминахме за Рогла, Словения за следващия старт от Европейският шампионат. Днес (24.03. бел.ред.) отмениха Биг Еър състезанието заради лошо време и много силен вятър. Утре  (25.04. бел. ред.) е слоупстайл-а и се надяваме на по-добро време. След състезанието се прибирам за един ден до Самоков, за да сменя багажите и заминавам за Банско, където ще се проведе Републиканският шампионат. Аз ще взема участие във всички дисциплини, така че ще съм на Банско от 27 март до 3 април.

2

Пожелаваме на Пепо успех на състезанието в Банско и нека продължава да ни радва с участия на световната сноуборд сцена!

 

Снимка на корицата: Constantine Trupcheff
Снимките в текста са от състезанието в Чехия.