Пепо Гьошарков за PFO 2017

Пепо Гьошарков няма нужда от представяне. През последните години се утвърди като най-стабилно представящият се по време на състезания български райдър, който не спира да се развива и да гони максимума на потенциала си. Доказателството е и дългият период, който Пепо прекара в САЩ, за да се подготвя по възможно най-добрия начин. Вчера по време на първото слоупстайл събитие, той се класира 2-ри, въпреки доста силната чуждестранна конкуренция, а днес отново влезе в призовата 3-ка, оставайки 3-ти. Ето какво ни разказа накратко той:

Как ти се струва PFO тази година, в сравнение с предходните?

Трасето е по-малко в сравнение с предходните години,но пък за снежните условия, които имаме тук се е получило доста добре, момчетата се бяха постарали доста!

Как ти се стори конкуренцията и кои ти направиха впчеталение?

Получи се много добро състезание,особено втория ден, тъй като част от момчетата показаха доста високо ниво. Мога да отлича Синдре Твейтен от Норвегия и разбира се Брандън Дейвис (който спечели и двете събития) от САЩ, които просто разцепиха!

Кажи ни малко за твоите рънове?

На квалификациите играех с Fs 270 in to normal на flat-down rail-a и 50-50 с back lip трансфер на down rail-a и след това Fs 720 mute на първия скок и Bs 900 tail grab на последния скок… на финалите на рейловете беше същата серия само промених скоковете, съответно Bs 900 tail grab на първия скок и Sb 900 mute grab на последния.

Прекара доста време в САЩ, за да се подготвяш, какви са впечатленията ти оттам?

Да,така е… Наистина, условията и парковете като цяло са просто най-добрите в цял свят! Там за 2-3 месеца целенасочени тренировки можеш да напреднеш с 2 години тренировки тук, което само говори по себе си.

Какво ти предстои до края на сезона?

На 18ти (събота) ще бъда на Осогово за Red Bull Fragments, след което на 20ти трябва да замина за Чехия за последната световна купа за сезона и евентуално след това,през средата на април да отидем до Швейцария за последната Европейска купа за сезона, но това още не е напълно ясно.

pepo