Pearce печели Billabong Air&Style

Bergisel Stadium в Инсбрук щеше де се пръсне по шевовете от многохилядната публика, която стана свидетел на истинска битка за Air&Style в която, в крайна сметка взе надмощие американецът Kevin Pearce. Това е неговата втора Air & Style победа за сезона, като спечелените точки го изкачиха на второ място в Swatch TTR ранг листата. На първо продължава да бъде Risto Mattila от Финландия.

Както може да се очаква Pearce беше повече от доволен от победата си: "Невероятно е че съм тук и печеля и второто издание на Air & Style. Изобщо не съм очаквал подобно нещо. Страхотна е, че се подреждат толкова добре нещата за мен този сезон, адски съм доволен от TTR състезанията до момента… "

Най-силният трик на Pearce за деня бе плавен BS 5 Alley-oop, на височина малко над 7m. Неговият сънародник Scotty Lago заслужи второто място с голям FS 7 Alley-oop, а финландецът Peetu Piiroinen се класира трети с грамаданска BS 5-ца. Рекордът на Terje Haakonsen за най-висок еър в куотърпайп – 9.8m, беше почти подобрен от Jack Mitrani (USA), който не успя на приземи своя 10.2 метров летеж над ръба на куотъра. За вечерта най-висок еър приземи Mitrani със своя впечатляващ 8.7 метров BS Air.

Billabong Air & Style
РЕЗУЛТАТИ
1. Kevin Pearce     USA Burton
2. Scotty Lago    USA Billabong
3. Peetu Piiroinen    FIN Burton
4. Antti Autti         FIN Billabong
5. Arthur Longo     FRA APO


© – Oliver Kurzemann/Air&Style