Паркът на Банско е готов

Сътворен под зоркия поглед на швейцареца Ерих Белини, фън паркът на Платото в Банско вече е факт и с право може да се нарече най-големият в България.

Уредите, които включва са три поредни скока и 6 рейл и фънбокса в линия включваща прав (6 м), kink (10 м), double-kink (12 м), rainbow (6 м), railkicker (6 м) и десетметров A-Frame. Съвсем доскоро бяхме свикнали да гледаме всичко това само по филмите. Нашите благодарности за Ерих, който отвори нова страница в българския сноуборд и с уменията си с машината докара до депресия всички тракаджии на Банско, използвайки за целта най-разбития трак, с който курорта разполага.

За съжаление лошото време през уикенда не позволи сериозно тестване на уредите и направи снимането безпредметно. Така понеделника (27.02.) се превърна в празник за шейпърите, които разцепиха от каране. Щастливци…

Whiteroom и Burton канят всички карачи този уикенд (04./05.03.) на неофициално откриване на фън парка, на което да покараме всички заедно и да празнуваме подобаващо. Официалното откриване ще бъде на 11.03 със българското издание на Burton Am Tour.