Park празнува една година!

Само една година след откриването си, PARK добавя още една женска линия към вече добре познатите лайфстайл марки на BURTON. На 20 септември магазинът лансира най-новите колекции на дамската исландска дизайнерска марка – NIKITA, която предлага качествен градски аналог на чисто спортните борд марки за жени, задоволявайки стиловите капризи на „мацките, които карат!“.  

PARK партито ще продължи в клуб Sugar след 23:00 ч. с FUN(K)BOX – Selection of old school funky breaks и DJ Chavez (Cotton Records), DJ Onslaught и DJ Dontwarrior. Резидент ди-джеите ще разтапят захарта в клуба с разточително фънк, брейк и хип-хоп звучене, като част от редовните партита Gravis Presents: Fun(k)box, funk/breaks/hiphop night@Club Sugar, радващи феновете си всеки втори четвъртък от месеца. (Виж флайър)

За една година магазин PARK се наложи като градския отговор на обособените борд магазини. За  лайфстайл потребностите на активния млад човек, който се асоциира с култовите марки на BURTON (Burton LIFE, B by Burton, Gravis Footwear и Аnalog), PARK стартира първоначално с акцент върху дрехи, обувки и аксесоари в streetwear стил.

С надежда за много сняг и дълга слънчева зима през предстоящия сезон, след средата на октомври PARK ще изложи и новата спортна зимна екипировка на BURTON: якета, панталони, ръкавици и термо бельо на Burton и Analog, каски и протектори на R.E.D. и маски и слънчеви очила на Anon.  PARK, като градски еквивалент на зимния Burton Fun Park, който вече две години радва бордистите на Банско, ще отдели специално внимание и на зимните облекла и екипировка, тъй като тази година сезонът е многообещаващ – динамика и много забавления за смелите и модерни спортни хора.

За всички момичета, отдадени на сноуборда, PARK представя NIKITA – марка, вдъхновена от увлечението на създателката към зимния спорт, което трае вече повече от 15 години. Тя умело пренася стила си на каране в дизайна на своите женски градски и зимни модни линии. Нейният естетически усет към материи, цветове и форми е съчетан с акцент върху комфорта и свободата да си в крак, тон и унисон с менящите се природни усовия.

Двете най-нови колекции на NIKITA за есенно-зимен сезон 2007/2008 са създадени в Исландия – между морето и планината, с концепция за градска женственост, изтъкана от спортни елементи: градски стрийтуеър от якета, панталони, дънки, поли, рокли, блузи, клинове, бельо, шалове и други женски аксесоари и сноуборд линия, която набляга на зимни спортни якета, панталони, шапки и други екстри за каране и активен спорт на открито. Зимните модели на NIKITA са се наложили като определящи за отношението на жените към сноуборд спорта, за техните нужди и бъдещия им стил на каране.  

–  От тази есен PARK ще зарадва скиори и бордисти с първата по рода си колекция на Аnon от слънчеви очила на пазара. Марката е емблематична с качествените си и тренди маски за каране.

– PARK мисли и за всички фенове на графити арт-а с новите тениски, суечъри и качулки,  щамповани със специално създадени за целта рисунки на известни графити артисти като Flying Fortress, The London Police и Dave the Chimp, вдъхновени от стила на Burton дизайна и неговите функционални модели.

– В унисон с ърбан културата, която PARK подкрепя с различни инициативи, в магазина могат да бъдат намерени и изцяло нови и непознати до момента на нашия пазар street art продукти – дизайнерски фигурки с колекционерска стойност от винил във всевъзможни стилове и от разнообразни тематични колекции.

– Детските модели и размери на тениски и качулки на Burton са чудесно решение за началото на училищните подвизи на всички деца. За тях и всички по-големи момичета и момчета, които са на вълна „Back to school”, PARK предлага многообразие от модели и разцветки на Gravis кецки и обувки, както и изключително функционални раници, сакове, кейсове и куфари.

Сноуборд пейката на Burton, паркирана пред магазина, очаква да приюти всички младежи и ученици, за които тя отдавна се е превърнала в култово хенг-aут място в центъра на София. Като символ на сноуборд спорта, дъските на Burton Snowboards подхождат функционално и към ърбън пространството, моделирайки го в стилистиката на бордистите. Тематичната пейка пред PARK е част от концепцията на магазина за изграждане на малка зелена площ на тротоара, която да създаде усешане за свежест и да разчупи скучната улична гледка.

PARK черпи вдъхновение от носталгията към парк културата на скейтъри и байкъри, която днес все по-често става жертва на градското безредие и безумното строителство. Наред с културни  инициативи като Gravis Street Art Session и редица DJ партита и филмови премиери с подкрепата на създателите на PARK, екслузивните представители на Burton за България, се стремят да прокарат и осъществят и социално-отговорни и природозащитни инициативи, които да акцентират върху чистотатa на заобикалящата ни градска или планинска среда и сигурността по отношение на зимните и градски спортове. Един от проектите на PARK е да изгради парко-места за велосипеди пред магазина и скромна градинка, която да създаде поне малко усещане за цвят в сивия градски пейзаж.