Пампорово ‘продължава напред’

Нови възможности се откриват през новия сезон. На 14 декемрви един от най-обичаните ни зимни курорти Пампорово официално откри новия сезон. Организаторите проявиха истинско геройство, като успяха да покрият със сняг 4 писти въпреки неблагоприятните природни условия за това. Стотици любители на зимните спортове се възползваха от предоставените им в деня на откриването безплатни съоръжения. За гостите на Пампорово бе подготвена още богата церемония по случай старта на сезон 2014/2015.

pamporovo_2014-2015
pamporovo_2014-2015Откриване – сезон 2014-15. Снимки: Бобо Камилов.

„Доброто начало е наполовина свършена работа”, казва Платон и тази му мисъл важи с пълна сила за Пампорово. Курортът очаква силен сезон, още отсега значително се е увеличил интереса на туристите от страните-съседки. От срещата ни с Иван Фърков – мениджър на Pamporovo FunPark разбираме, че комплекса в Родопите е напълно готов да печели още и още сърца на своя страна.

Пампорово може да се похвали с разширяване и култивиране на почти всички писти. За поддържането им ще се грижат солидно количество уръдия за сняг, които са настроени да работят при достигане на подходяща температура.

Този сезон в Пампорово Фън Парк ще бъде изградена изцяло нова 3-та линия, която ще е с учебна цел. Тя се очаква да влезе в употреба в момента, в който падне естествен сняг, а за следващата година се планира възможност и за изкуствено заснежаване. Комплексът е подготвил нещо специално за любителите на сноуборда, през новия сезон ще се проведат кемпове с участието на известни професионални карачи и треньори. Така няколко пъти през сезона за желаещите ще се открие уникалната възможност да карат рамо до рамо със значими имена в любимия си спорт. Към новостите Пампорово добавя и удължения и разширен халф-пайп, при благоприятни климатични условия ще започне и поетапното му покриване със сняг.

_DSC1506 _DSC1325Снимки: Бобо Камилов.

Цените на картите в курорта остават непроменени от миналата година: 53 лева за възрастни и 32 лева за деца от 7-11 години ще струва удоволствието да се използват съоръженията за 1 ден. Лифт картата за ½ ден от своя страна е 38 лева за порасналите и 24 лева за най-малките гости на родопския парк. Специални намаления за всички туристи има от 14 до 19 декември, като промоционалните карти са на цена от 39 лева (възрастни) и 25 лева (деца) за 1 ден.

Новият сезон вещае сериозни спортни събития. От 30 януари до 1 февруари Пампорово Фън Парк ще бъде домакин на Bulgarian Rookie Fest 2015, част от World Rookie Tour. През втората половина на февруари ще се проведе графити фест Air&Art, на който ще бъде обърнато още по-сериозно внимание в сравнение с предишни години. Най-очакваното събитие през сезона несъмнено ще е Pamporovo Freestyle Open, което е предвидено за началото на март.