Pamporovo Freestyle Open 2010 – програма

На 19, 20 и 21 февруари в КК Пампорово ще се проведе първото комбинирано състезание по FREESTYLE за ски и сноуборд, в които ще има Халфпайп, нощен Биг Еър свободен Слоупстайл, както и съпътстващи музикални прояви.

Една седмица предварително, от 15-ти февруари, всички трасета ще бъдат подготвени и отворени за тренировки.

Официално събитията ще започнат на 19-ти февруари, когато и трите съоръжения – Халфпайп, Биг Еър и Слоупстайл трасето ще бъдат отворени за свободно ползване и на тях ще се проведат официалните тренировки за състезанията.

В същия ден, вечерта, ще се проведе и техническа конференция, на която ще бъдат  изтеглени  стартовите номера и официално ще се обяви програмата на събитието.
На следващия ден (20-и февруари) ще се проведе квалификация на Халфпайп, мъже и жени (сноуборд), като участниците ще се борят за попълване на квотите от 10 човека, даващи място за влизане във финала и борбата за наградния фонд от 2400 лева.
По време на квалификациите, на самия Халфпайп, както и на Студенец, ще има музикални прояви, с изпълнения наживо и участието на Спенс, Дифлоу, Криско, и подбрана музика от DJ Lite, DJ Jony, DJ PhaseOne. Двете музикални точки са подсилени от Радио Sity и Радио Nova, които допълнително гарантират за едно неспиращо парти по време на целия ден.

След приключване на квалификациите на Халфпайп, същата вечер на Студенец, отново подплатено с яка музика, ще се проведе специална нощна сесия Биг Еър, в която се очаква под блясъка на прожекторите да се изявят най-добрите в бранша, представяйки една атрактивна продукция, която се превърна в запазена марка на българските ски и сноуборд свободен стил през последните няколко години.

Естествено, че след толкова емоции през деня и вечерта, денят ще приключи с грандиозно парти в най-новия клуб в Пампорово, в който всички участници и зрители ще могат да се забавляват до зори, и преди финалния ден на състезанията. Доброто настроение отново ще е гарантирано от Радио Sity и Радио Nova, и вече обявените DJ с изпълнители.

На следващия ден (21-и февруари) от сутринта до обяд ще бъде отворен Слопстайл трасето, на което всички по-ранобудни ще могат да се позабавляват преди големия финал на Халфпайп. Естествено доброто настроение и перфектно обработеното трасе са гарантирани.

На обяд ще започне Големият финал по Фалфпайп, като най-добрите ще си разделят големия награден фонд, а за техните подгласници ще има много предметни награди (екипировка, аксесоари и др.) , подсигурени от спонсорите на състезанието.

За тези, които решат да останат и вечерта в Комплекса, ще се проведе яко парти за закриването.

Онлайн регистрация на състезатели и зрители вече тече на  www.snowboardbg.net. Регистрацията е безплатна, а на сайта ще намерите различни предложения за настаняване, храна и лифт карти. 

След края на състезанията, халфпайпът ще бъде поддържан и отворен за ползване през целия сезон, а Биг Еър и Слоупсталй, ще останат за свободно ползване през следващите седмици.