Открит е TTR сезон 07/08

Лято… Жеги… Море….
Началото на TTR сезон 07/08.
Какво!? E, нали уж лято, жеги и море?!

Турът за титлата на TTR бе официално открит на четвъртото годишно състезание BURTON ABOMINABLE SNOW JAM от 10 – 12 юли 2007 в сноуборд мекката High Cascade Snowboard Camp в Mt Hood, Oregon. На ивента откриващ TTR сезон 2007/2008 се събраха повече от 120 карача, измежду които в халфпайпа най-много се отличиха Danny Kass (с трикове като back to back 1080-та и alley-oop backside 720 в победоносния рън) при мъжете и Gretchen Bleiler при жените. На слоупстайл сесията победители станаха Torstein Horgmo и Erin Comstock (USA).

Освен победата в слоупстайл състезанието Torstein Horgmo спечели и Volvo C30 с титлата Best Overall Rider. "Не мога да го опиша – просто е невероятно! Никога дори и не съм очаквал, че ще се справя толкова добре на което и да е състезание." споделя норвежецът след подедата си. "Имах тежка контузия на гърба януари месец и сега чувството е невероятно да съм отново на снега. Исках да докажа на себе си, че мога да се справя – супер доволен съм!"

След Burton Abominable Snow Jam, идния месец TTR World Snowboard Tour се отправя  към Южното полукълбо за състезания в Австралия и Нова Зеландия даващи възможност за трупането на TTR точки, както на местните карачи, така и на пътуващите прота от цял свят.

www.abominablesnowjam.com
www.ttrworldtour.com