Новият проект на Рене Екерт – „Sleeping Giants“

"Sleeping Giants" е първият по рода си "crowdfunded" сноуборд докумтален филм. Чувал ли си за "crowdfunding" преди? Не? Добре, нека го кажем по този начин – "Sleeping Giants"  е първият по рода си сноуборд документален филм, чиято продукция е частично финансирана от собствените си зрители!

Тийзърът е завършен, но все още недостигат финансови средства за да се завърши пост-продукцията на филма. Зрителите могат да окажат своята подкрепа, като избират между различни видове пакети, срещу които ще получат различни привилегии и подаръци. така например, ако подкрепиш проектът с 5 евро, ще получиш пълните права да свалиш филма в HD качество, като коледен подарък, преди всички останали.

Като импровизация в последния момент, тази година Рене Екерт решава да се възползва от уникална възможност да посети Китай и да заснеме най-новото си допълнение в поредицата от документални сноуборд филми. Филмът е представен от партньорът на Blickinsfreie – Ripzone Europe.

След "From Romania with Love“ и миналогодишната черешка на тортата за поредицата документалки "At Equilibrium“, новият проект цели да разкаже за сноуборд сцената в Китай. Рене се фокусира върху надъханите китайски карачи и тяхната ключова роля в развитието на състезанието Nanshan Open – огромен фактор в цялостната еволюция на сцената. Освен местните звезди като Уанг Лей и Хе Уей, легени като Травис Паркър и Ристо Матила се присъединяват към снимачното крю от Нилс Арвидсън, Марк Свобода и Рени Сток за да добием възможно най-дълбока представа за сноуборд културата на Далечния Изток.     

Както до момента, филмът ще бъде представен на света с тур от премиери, като първата ще се проведе през октомври в Пекин, след което филмът ще бъде качен онлайн.

Blickinsfreie отправя призив към всички свои фенове да подпомогнат пост-продукцията на „Sleeping Giants“ чрез "crowdfunding" донация. Избери своя пакет и гледай тиизърът на сайта. Посети и Facebook страницата.


На улиците на Пекин. Снимка: www.blickinsfreie.de.


Дейвид Бертшингер с FS1080. Снимка: www.dannyotto.com.


Хе Уей. Снимка: www.dannyotto.com.


Стив Здарски и крю на Nanshan Open. Снимка: www.dannyotto.com.


Травис Паркър – съдия на Nanshan Open. Снимка: www.dannyotto.com.