NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007 – Update

Както е известно на столичния площад „Княз Александър Първи” текат усилени подготовки за NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007 с подкрепата на Nescafe 3 in 1.

За събитието се изгражда внушителна с размерите си рампа, която е висока 31 метра, широка 25 метра и дълга 100 метра. 14 тира от Швейцария докараха конструкцията, тежаща 350 тона. Тя ще бъде покрита с 250 тона сняг, докаран от Витоша. Със строежа са ангажирани швейцарски инженери, които ще сглобят плоскостите, изграждащи рампата, съдийска кула и асансьор. Височината на кулата за скок е 3 метра. Заради състезанието, от 20 до 23 декември, площадът пред царския дворец ще бъде затворен. На 21 декември ще има демонстрации. На 22-ри, събота, през деня ще бъдат квалификациите, а от 17:30 часа ще се състоят финалите.

Както вече Whiteroom ви информира, заявки за участие в състезанието за Световната купа по сноуборд за мъже NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007 са подали 65 състезатели от 16 държави. За състезанието в София пристигат няколко от най-добрите сноубордисти в света. На рампата пред двореца  ще се появят четирима от претендентите за световната титла в дисциплината – Яне Корпи /Финландия/, Пеету Пииройнен /Финландия/, Ристо Матила /Финландия/ и Щефан Гимпл /Австрия/. От българска страна ще стартират Марио Беньо, Димитър Чокоев и Ангел Харизанов от националния ни отбор по фристайл .

Факт е, че ако се завъртите за няколко минути на площада няма начин да не чуете реплики от случайните минувачи от сорта на "Леле, това ще е голяма маниящина!" Конструкацията наистина е впечатляваща. Очаквайте скоро още новости около грандиозното събитие!