NOFX и Ignite разцепиха София

И ето че се проведе дългоочакваното събитие. Някои го чакаха няколко месеца, други – години, но абсолютно всички май изпопадаха от кеф когато то наистина се случи. Благодарение на Re-act music, в понеделник (10.09.2007) две легендарни групи свириха на живо, в препълнения столичен клуб Black Box.

Освен сънародници, на концерта присъстваха много хора от Гърция, Македония и Румъния дошли специално за Ignite и NOFX. Родните банди Empty face (София) и Spot (Русе) загряха обстановката с обичайното си енергично представяне. След тях, софийската hardcore банда C4 надъха изключително силно публиката, като я подготви за предстоящия hardcore от Orange County, а именно Ignite. Атмосферата беше толкова нагорещена, че в промеждутъка между двете групи, погото се заформи още докато музиката се изливаше само от озвучителния пулт.

Скоро Ignite излязоха на сцената и голяма част от публиката ясно показа, че е в тази зала единствено заради тях. Песните се пееха не само от вокалиста, но и от самата тълпа, а като за фон хора се мятаха от сцената обратно при потната маса фенове.

Определено обстановката беше на ниво, а дори още не бе дошло време за личните ми фаворити NOFX. А когато те излязоха … това направо си е отделна история заслужаваща да намери място на страниците на списанието (whatchout – 6ти брой 1ви октомври).

 До тогава, както пее Fat Mike:  " Live your life with decision, live your life not religion".

Снимки: Александър Атанасов