Nicolas Muller печели Nissan X-Trail Jam

На 11-12 декември, в Tokyo Dome (Япония) се проведе най-голямото до сега сноуборд състезание на закрито. Първият ден бе предвиден за Quarterpipe състезание, а на втория пред 45,000 екзалтирани фенове се състоя Big Air състезане. За двата дена, в огромния закрит стадион присъстваха общо 75,000 зрители. Състезанието е важна част от TTR World Snowboard Tour, носейки голям брой точки за победителя. Това в комбинация с огромната тълпа под един покрив със сигурност е направило много за да мотивира присъстващите карачи.

На Quarterpipe-ът най-добре се представи живата легенда Terje Haakonsen, което освен на настроението му, се отрази добре и на материалното му състояние – 2,000,000 йени (15,000 евро) и чисто нов Nissan X-Trail Jeep. Terje използвал случая да обяви това негово участие, като последното на X-Trail.

На следващия ден борбата за първото място и TTR точките се проведе най-вече между Nicolas Müller, Heikki Sorsa и Risto Mattila. В краяна сметка победител излезе Nico Müller, което го постави на челна позиция в TTR класацията. Разбира и на швейцарецът не му се разминали 2-та милиона йени и джипката.

Nissan X-Trail Jam Quarterpipe:
1. Terje Haakonsen NOR Burton, Oakley, Volcom
2. Nicolas Müller SUI Burton, Oakley, Arcus
3. Andy Finch USA Palmer, Rip Curl

Nissan X-Trail Jam Big Air:
1. Nicolas Müller SUI Burton, Oakley, Arcus
2. Hekki Sorsa FIN Burton, Oakley
3. Risto Mattila FIN Flow, Billabong

www.x-trailjam.net