New Stuff

Burton въвеждат т.нар. alumafly core – алуминиева honeycomb конструкция, използвана за изработването на T6 – новият борд към серията им. Усвоената от Burton технология се прилага също в производството на изтребители и перки на хеликоптери. (Ехаа!…) Бордът е лек като перце и в същото време изключително здрав. Със свои идеи Terje Haakonsen е допринесъл за редица специфики на дъската, като формата например, с цел да се постигне идеалният all mountain борд.

От планината се пренасяме на улиците в града където този сезон дъската Street Dweller на Forum ще тероризира и най-трудните рейлове, както показва Joni Malmi в новия филм Video Gangs. Уникалното на този борд е че стените му са директно вградени в базата, без да се използва метален кант. Бордът е предназначен за почитателите на street jibbing, които не искат да унищожават "mountain" дъските си с това занимание. Бордът се продава в комплект с шаблони с помощта на които можете саморъчно да нанесете избрана от вас графика. Дъска без кант, който да захапва по време на слайдовете… идеалният jibbing борд? … И от кой друг, ако не от Forum!

Lib tech и Venture са две от фирмите обхванати от най-новата мания – производството на дъски по природо-съобразен начин, използвайки органични материали. Venture са първите които въвеждат философията, че трябва да защитаваме и пазим местата които ни вдъхновяват. Те целят максимално да намалят ползването на всякакви пластмаси, разтворители и други вредни за природата компоненти. Най-новият заместител на синтетичните материали използван от Venture snowboards за направата на най-горния пласт на дъските им е конопът (hemp)… "Конопът е възобновим природен ресурс без равен на себе си", пише на страницата им. Конопът е бързорастящо разстение, произвежда 250% повече влакно на единица площ от памука (друг използван от тях материал), има природна самосъпротива срещу вредители и за това се отглежда лесно и не се нуждае от пестициди и други вредни химикали. Използването на органични материали за направата на горния пласт на дъските им не само е природосъобразно, но прави и самия борд по-лек!

Вече имате възможност и да яхнете Jenna Jameson благодарение на Sims. За моделът Fader от серията си, Sims използват графики привличащи погледа предимно на мъжката част от населението. Check em out…

www.burton.com

www.forumsnowboards.com

www.mervin.com

www.venturesnowboards.com

www.simsnow.com