Never Know Productions се завръщат с Rise Up (интервю и трейлър)

След три-годишно прекъсванe, момчетата от Never Know Productions се завръщат с нов проект. Помните Cozmos и It’s All Good, нали? Rise Up обещава да вдигне летвата доста високо.

 

Как върви работата по проекта?

Досега работихме по първия трейлър (ще има и втори), а сега започваме и по-сериозната работа – филма. Премиерата ще е есента, така че имаме цялото лято пред нас. Остава ни да дозаснемем още няколко сцени със специален сюжет, които сме замислили със самите карачи, но не можем да кажем нищо повече за това, защото ще бъде изненада.

Rise Up? Защо?

Името „Rise Up” си дойде само. Един ден докато преглеждахме кадри, осъзнахме, че сноуборда в България прави много сериозен прогрес от към ниво на карачите, парковете, крютата, отборите, абе изобщо всичко. Деца на по 11 години скачат от най-големите скокове и правят невероятни за годините си неща, 14-годишен стъпва двоен бекфлип от гигантски скок във Франция, българин печели кръг от европейската купа проведена в България…като цяло българския сноуборд много сериозно RISE UP-ва.

Какви бяха основните трудности и най-забавните моменти по време на снимките?

Трудности много. Основните бяха, може би, честите контузии и неблагоприятното време.  Постоянната гъста облачност, мъгли и дъжд дори, доста сериозно ни объркваха плановете. Например, бяхме запланували едноседмична беккънтри сесия на Белмекен. Резервации, оборудване, карачи – всичко бяхме подготвили. Тръгнахме с 3 коли в 04:30 сутринта и когато пристигнахме се оказа, че предишния ден е валяло дъжд и през нощта всичко е замръзнало. Човек можеше да се разхожда по джапанки върху преспите от по 2 метра сняг, а да не пропадне и сантиметър.

А иначе най-забавният момент е може би, когато един от карачите (няма да кажем кой), падна толкова силно, че от удара… как да го кажем… леко посерна и си изхвърли гащите в гората. Принципно никак не е смешно, но тогава направо не можехме да си поемем въздух от смях, хаха.

И въпреки, че споменахте това в историята зад заглавието – ако трябва да сравните нивото на каране от това в предните ви два филма?

Определено нивото е по-високо. През последните години момчетата са положили страшно много усилия за да достигнат нивото, на което са сега. Независимо от малката подкрепа, която получават, сравнение с карачите от много други страни, българските райдъри са изключително амбицирани, мотивирани и задружни, което, по наше мнение, е ключът към успеха в този спорт.ю

Ще видим ли съвсем нови, непоказвани до сега локации?

Със сигурност. Опитахме се да намерим много нови локации из цяла България и определно успяхме. Накратко – гледайте филма, за да видите.

Ще ни кажете ли нещо за саундтрака?

Саундтрака, ще е съвкупност от няколко стила музика, добре познати на всички. Мислим да наблегнем малко повече на българските изпълнители. Преди малко бяхме на среща с Митко Пайнера, обеща да ни даде Камелия да направи нова версия на „Яха Биби”, ама ще е „Яха Били”, фичъринг Били Арабския Шейх , хаха.

Хаха, нямаме търпение да видим крайния резултат. Кажете какво ви вдъхновява да продължавате?

Това, което ни вдъхновява да продължаваме да снимаме сноуборд филми, е на първо място любовта ни към самия спорт, който практикуваме още от деца. Като цяло зимните спортове са уникални. Не си затворен в някоя зала или пък на някое пусто игрище, а си в планината, на чист въздух, из природата. Спускаш се, развиваш високи скорости, правиш огромни скокове…
Другото нещо което ни вдъхновява е наистина огромния потенциал на  всичките български карачи и тяхната отдаденост. Когато се опитваш да заснемеш и да предадеш на останалите хора, уменията и качествата на една група спортисти е изключително вдъхновяващо, когато си свидетел на невероятния ентусиазъм с който се справят с всяка една цел, която си поставят.

С какво се занимава Never Know Productions, когато не снима сноуборд?

Много хора ни питат това. Never Know Productions, е всъщност опита ни да осъществим една от най-големите си мечти – да правим филми. Пълнометражни, късометражни, документални – всякакви филми. Между другото снимаме и музикални клипове, реклами и други видове видеа, но главната ни насока е филмите. Разработваме в момента един сериал и три късометражни филма. Също така, есента ще пуснем и един изключително интересен филм за Индия – Invisible Strings. Двама от нас ходиха до Индия 2 пъти за по 1 месец и заснеха уникални неща. Включително взеха и интервю от самия Далай Лама, което си е все едно да вземеш интервю от Папата.
Накратко, мечтата ни е един ден да постигнем това което Леонардо ДиКаприо, Джони Деп, Джон Траволта и даже Чарли Чаплин не са постигнали – Оскар, хаха.

Да очакваме ли шумни премиери на Rise Up?

Със сигурност! Запланували сме да има една кино и една парти премиера в София, а отделно ще има парти премиери в няколко града из страната. Е сега на 8-ми Юли, ще ходим да говорим със Snoop Dogg, ако иска да се върне в България ноември месец за премиерите…на собствени разноски, хаха.

Но и без него, пак ще се разцепим! Ще ви очакваме!

И така, дами, господа, Never Know Productions ви представят първия трейлър на Rise Up:

Линк към страницата на Never Know Productions, където може да намерите повече за тях, както и да гледате филмите им.