Най-легендарната световна хип хоп среща – HipHopKemp 2009

Наближава времето, през което хиляди фенове от цяла Европа ще се съберат на едно място за най-значимото хип хоп събитие на годината. С информация за фестивала се включва родният организатор на трипа до Храдец Кралове, нашият приятел Наско.

Осмият пореден фестивал Hip Hop Kemp, ще се проведе тази година от 20ти до 22ри август, на бившото летище в градчето Храдец Кралове (Чехия), с тазгодишното си мото „Most legendary hip hop world meeting“ и амбицията отново да събере много качествени артисти от цял свят за радост на феновете.

Тази година публиката ще се сцепи под звуците на UK грандовете Blak Twang, Fallacy, Killa Kela + Bashy, Lady Sovereign, както и множеството големи артисти оттатък океана – Method Man, La Coka Nostra, Termanology, Bishop Lamont + Black Milk, B.o.B., Blu & Exile, Devin the Dude, El Da Sensei + The Returners, Toraе, Reks & DJ Dbefekt, Soul Theory, Cymarshall Law, Reef The Lost Cauze, John Robinson (Lil’ Sci от Scienz Of Life), както и обичайните заподозрени от чехо-словашката сцена Kontrafakt, Indy & Wich, Vlašimi 518 и много други знайни и незнайни, underground  и mainstream изпълнители. Тук може да видиш списъка с потвърдилите до момента участието си изпълнители.

La Coka Nostra ще бъде представена в целия си блясък – ILL Bill и целият House Of Pain – Everlast aka Mr.White, Danny Boy, DJ Lethal, Big Left, Slaine. Ще имаме рядката възможност да видим цялата банда на едно в енергичното им шоу. Lineup-ът на кемпа се обновява постоянно, така че очаквайте съвсем скоро още големи имена до началото на феста!
 
Както винаги, кемпът ще прелее от всички музикални ърбън стилове – dubstep, grime, R’n’B, dirty south, reggae, dancehall… Ще се нагледате на батъли – freestyle, beatbox, breakdance и DJ battlеs, състезания по стрийтбол, както и Sk8, BmX, in-line и vert скейтинг на специално изградената за кемпа рампа. А онези от вас, които си падат по-арт ще могат да излеят творчеството си на 800 метровата графити стена. Ако и това не ви стигне, може да качите адреналина с бънджи от кран, да се търкаляте по баира с кълбото Zorbing, да карате блъскащи се колички, играете футбол или просто да отидете на плаж до съседното езеро.

Не е случайно, че наричат Чехия – Холандията на Източна Европа. Сладкият аромат на скънка, хубавата бира, толерантното отношение към масови прояви като тази, русичките луничави чехкинчета, местните „сирена за скара”, тънките цени, десетките павилиони за дрехи, коз или плочи, growshop-овете, любовта на местните към музиката и международната парти атмосфера на фестивала са само част от нещата, които ще ви накарат да се чувствате на място, което не искате да напуснете. За това в голяма степен допринася и безупречната организация на кемпа, която с придобития вече опит, знае от какво имат нужда и как да се чувстват добре 20 000 души на едно място. Бъдете сигурни, че в палатките си ще се чувствате комфортно и няма да Ви липсва удобството да се изкъпете. Тук може да намерите карта на фестивалното пространство с разположените в него  сцени, магазини, душове и всичко, от което бихте имали нужда.

www.hiphopkemp-bg.com