Най-голямата филмова мрежа за късометражно кино в света

Тази година освен новия board сезон на родна почва стъпва и най-голямата мрежа за късометражно кино в света.  Future Shorts най-новият и бързо развиващ се международен ежемесечен филмов фестивал и DVD лейбъл. Водещ началото си от Англия, той бързо се разпространява и достига неочаквано големи мащаби. Кината и клубовете в Лондон, Париж, Единбург, Осло, Москва и други градове, всеки месец предлагат на зрителите си селекция от алтернативни и некомерсиални филми и анимация, съпроводени от театрални пърформанси и свежа музика.

Благодарение на генералния спонсор Vivatel, Future Shorts България стават 19-и в списъка с представители на световни столици, които излъчват некомерсиалните ленти. Всеки месец ще можеш да се насладиш на  уникална селекция на творби от международни автори, която не притежава нито един друг фестивал в света.

Ако вече си заинтригуван можеш да посетиш предпремиерата на Future Shorts България, която ще се състои не другаде, а на така обичаната Витоша. На 15 Септемери филмовият лейбъл е поканен да прожектира под открито небе, като част от ежегодния Earthdance open air festival. Повече информация за феста можеш да откриеш тук: Earthdance.

Ако все пак пропуснеш прожекциите на свеж въздух, можеш да компенсираш с една от делничните си вечери. Премиерата ще се проведе от 20 септември – четвъртък в клуб Грамофон. След 21часа там ще можеш да видиш специално подготвения за събитието първорманс на група "Нария Инри Магария", програмата от 11 нови късометражни филмчета и да чуеш най-новия сет на DJ Стоян.
Входът е на цена от 8лв.

За още яко кино и анимация: futureshorts.com/bulgaria