Moreboards.com N.ASA Challenge, Senonerpark Hochkar

Някои сноуборд състезания са просто различни. Не се надпреварваш със секундомера, не се опитваш да изпълниш строго заучена фигура при зададена команда, не се стресираш. Точно такъв ще е формата на Moreboards.com N.ASA Challenge, на 27.01.2007 в Senonerpark Hochkar, Австрия. Въпреки наградния фонд от 1 000 евро, главната задача на всички присъстващи ще е да се забавляват задно в сноупаркът.

Въпреки лошите снежни условия из цяла Европа, Hochkar вече предлага готови уреди подредени в малка, но качествена серия, която ще се разрастне веднага щом завали или температурите паднат достатъчно за да се активират оръдията за изкуствен сняг.

Събота, 27.01.2007 в Hochkar, ще се проведе второто събитие от състезателния тур на N.ASA (new austrian snowboard association). Сериите N.ASA са предимно насочени към младите местни карачи, които чрез състезанието ще имат възможност да покажат уменията си на представителите от индустрията и медиите.

Формата на състезанието ще е jam session. Всички рейлове и скокове могат да се ползват от всички участници, когато и колкото пъти те самите пожелаят в рамките на състезанието. Съдиите ще сметнат само най-добрата линия на всеки карач. Първите пет сред мъжете, жените и петте най-добри rookies ще се квалифицират за Austrian Open в Kuhtai, където ще се карат за нагдаен фонд от 15.000 евро.

www.senonerpark-hochkar.at