Международно състезание по планинско колоездене

Сопот, 4-5-6 Май
Организирано от центъра за екстремни спортове Шамбала и спортен клуб RAM Bikes, състезанието ще маркира откриването на сезона за планинското колоездене в България. И то какво откриване!

С очаквано международно участие на водещи състезатели от Великобритания, Русия, Румъния, Македония и Гърция, мероприятието обещава да се превърне в едно от най-атрактивните събития, провеждани у нас до момента.

Склоновете над Сопот в полите на централна Стара Планина са едно от най-подходящите места за практикуване на планинско колоездене в България, а за извозването на състезатели, журналисти и публика ще се грижи най-дългия лифт на Балканите, който покрива денивелация от над 1000м. Състезанието ще се проведе по специално подготвени трасета, които ще предложат предизвикателства на световно ниво за състезателите, и изключително зрелище за публиката и медиите.

Програмата на мероприятието включва състезания във всички класически дисциплини – DH, XC и 4x. Старта в дисциплината спускане (DH) ще се проведе по едно от най-тежките трасета в България, като ще представлява истинско изпитание за уменията и физическата подготовка на състезателите. Дисциплината фор-крос (4x) ще предложи истински екшън за публиката – състезателите ще стартират по четирима по осеяно със скокове, виражи и други препятствия трасе. Ще бъде проведен и старт в дисциплината крос-кънтри (XC), която представлява класическо изпитание за издръжливостта с въртене на обиколки по затворено трасе, включващо тежки изкачвания и предизвикателни спускания. Предвидено е и състезание в дисциплината фрийрайд (FR) – в нея ще бъде даден масов старт с голям брой участници, които ще извършат свободно спускане по избран от тях маршрут до финалната точка.

Повече актуална информация и новини около събитието можете да намерите на www.shambhala-bikepark.com.