“Me, myself and I” документален филм за Тод Ричардс

Тод Ричардс е един от онези персонажи, които със своето позитивно излъчване, леко инфантилно поведение и неудържимо чувство за хумор винаги докарват усмивка на лицето ти. Освен с това негово качество, той също така е известен и с това, че е един от най-влиятелните карачи във фристайл сноуборда, като и до днес той продължава да остава своята следа върху спорта, които той самият е помогнал да се изгради.

Тази есен, сред купищата нови сноуборд филми, ще излезе и “Me, myself and I” – документален филм за Тод Ричардс, историята му от деня в който е би роден, до ден днешен, когато е вече жива легенда в сноуборда.

Филмът е съчетание от сноуборд екшън, история и интервюта. Продуцентите са извадили кадри от архива, от времето когато Тод е снимал с Mouse, Dawger и Fall Line…. Както казва Тод в интервю за Trawsworld Snowboarding – “ако те влече идеята за урок по (сноуборд) история, който в същото време те забавлява, то тогава този филм е за теб. Ако, пък те влече да гледаш порно, тогава превърти филма и мини направо на порното, така ще останеш по-доволен…”.

Тод кара професионално повече от 19 години. Доминирал е най-престижните сноуборд състезания в Щатите, като Winter X Games, Vans Triple Crown и US Open. През сезон 1997/98, той печели пет от общо седемте състезания в които участва. Той е не само първия златен медалист в X-Games, но и член на първия национален отбор на САЩ на Олимпийските игри в Нагано през 1998. Има си патентован трик, създал е собствена фирма заедно с протата Тара Дакидес и Андреас Уиг (О-Мatic), публикувал е автобиографична книга (P3: Parks, Pipes and Powder), освен това е телевизионен водещ, присъства в редица култови сноуборд филми – The Resistance, Destroyer, Мtn Lab и мн. др., както и в три пълнометражни игрални филми – Out Cold, Nobody Smiling и Fall Guy: The John Stewart Story, и е герой в три сноуборд видео игри.

Чакаме появата на филма с нетърпение, като очакваме той да е забавен и да улавя духа на сноуборда в ранните му дни – когато всичко е било само и единствено за да се забавляваш и да се чувстваш свободен…