vesko marmoto

Запознай се с Веско – главният мармот

В сравнение с предните години, карането в чужбина става все по-достъпно, а поради тази причина и все по-популярно занимание на българина. Представяме ти човек, който си е поставил за цел да допринесе за тази тенденция, просто защото вярва, че „зимните спортове трябва да бъдат достъпни за всички, независимо от финансовата възможност на човека“. Запознай се с Веселин Генадиев – създателят на marmoto.bg, сайт за групови ски и сноуборд трипове до Алпите.

az&kompania„Наздраве“ – Веско (втори от ляво на дясно) и компания. Снимка: Личен архив. 

От колко време се занимаваш с Marmoto?
Всичко започна преди 4-5 години. Първо бяхме група от 2-ма човека, следващата година бяхме група от над 70 човека, след това бройката прогресивно растеше като стигнахме до групи от по 250 човека. След това започнахме да правим по повече от едно пътуване на сезон, за да стигнем до днес, когато вече предлагаме три пътувания на сезон.

Каква е философията зад Мармото? Какво те накара да се захванеш с този бизнес?Философията е много проста – комбинация на цени от low cost сегмента и услуга от висок клас. В България като цяло на ски пътуванията в Алпите до преди няколко години се гледаше като на много скъпо начинание, ние променихме това, като се стараем постоянно да подобряваме качеството на предлаганата услуга, както и да конкурираме всички цени на пазара в България.

Paradiski02Ски зоната Парадиски във Франция предлага 250 писти от всички нива на трудност с дължина от 425 км. Снимка: Личен архив. 

Какво прави цените толкова ниски?
Цените са такива заради комбинация от няколко неща. Първо, пазарът във Франция е много конкурентен и туристическите фирми са склонни на много добри промоционални цени. Второ, ние винаги избираме почивни станции с апартаменти за повече хора и така цената на човек става много привлекателна. Трето, наблягаме на ранните записвания. И накрая, но не и по важност, ние разчитаме на отговорното отношение от страна на нашите клиенти, което ни помага с много по-малко хора от наша страна да организираме големи групи.

Колко са големи групите?
Най-голямата група, която сме организирали беше малко над 250 човека. Вече няколко пъти се сблъскваме с проблема, че изчерпваме цялата леглова база на почивните станции и дори да имаме хора за по-големи от 250 човека групи просто няма къде да бъдат настанени.

Какво влиза в пакета и кои са дестинациите?
Основният пакет винаги включва спане за целия период и ски карта. Много често цената на този пакет е под цената само на ски картата, ако решите да си я купите на място в курорта. Допълнително предлагаме и възможност за организиран от нас транспорт, включване на допълнителни зони за каране и застраховки. Дестинациите са ни винаги само най-големите ски зони във Франция, като сме имали оферти, които включват до 1350 км писти.

az03Снимка: Личен архив. 

От кога караш сноуборд?
Като цяло съм почти проходил по пистите. На ски се качих и започнах да карам когато бях на 3 години. (Колело се научих да карам, когато станах на 4 :-)) Карах 13 години ски, докато в България се появи за първи път сноуборда и реших, че това е моят спорт. От тогава не съм се връщал към ските. Сега съм вече на 35 години и тази зима ще ми е 19ти сезон на борда. За момента не мисля да спирам скоро :-)

Коя е любимата ти дестинация?
Карал съм в много курорти, но за момента топ дестинациите са ми във Франция. Там просто нивото е друго, не може да се сравни с нашите курорти. Но имам особена слабост към курорта Alpe d’Huez. Не е от най-големите но има много добри и разнообразни места за каране. Едно от любимите ми места е така нареченият Тунел. Представлява тунел, който минала през склона и като излезеш от него се намираш на един почти вертикален склон. Който се е спуснал от там (казвам спуснал, а не изтърколил като камък надолу) може да каже, че е карач. Това е мястото, където съм виждал най-много хора да се връщат обратно с леко пребледнели лица, непосмели да скочат в бездната.

LaPlagne01Ла План, Франция. Снимка: личен архив.

Лайк мармото във фейсбук за да бъдеш в течение с най-новите трипове и оферти.