Марио Беньо мачка в Румъния

На 27 февруари се състоя второто поредно Red Bull FreakStyle състезание провеждано в Румъния. На него мериха сили най-добрите румънски фристайлъри, про карачите Jonas Carlsson и Gustav Een от Швеция и нашите Владсън, Боби, Дими, Бено и Марио.

Състезанието имаше 3 квалификации последвани от 3 финала. Събота се започна със записване за състезанието, тренировките и квалификациите. Финалът се проведе вечерта под ярките светлини на прожекторите на slope style курса. От близо 40-те записалите се на състезанието райдера на финала участваха само 15.

Марио Беньо (на снимката) – победителят от миналогодишния Red Bull FreakStyle, този път се класира на трето място, като впечатли съдиите и публиката с перфектното си switch rodeo 7. 17 годишният Jonas Carlsson взе първото място, последван от 18-годишния си сънародник и приятел Gustav Een.

На следващия ден се проведе Big Air състезание на висока конструкция в центъра на Букурещ. В челната тройка отново застанаха същите райдери, но на първо място този път е българската машина Марио.

Мерси на Кебапа и Владсън за снимките от трипа до Румъния