Малко ска, малко пънк, малко соул…

Малко ска, малко пънк, малко соул – това са Disco Balls от Чехия (и идват в България). Disco Balls са седем чешки ска купонджии плюс очарователната им вокалистка и със сигурност ще станат любими на всички фенове на Dance Hall Crashers, Save Ferris или The Bustups. Многочленната банда идва в София на 12-и октомври (или иначе казано идния вторник) и ще свири в добре познатия ни клуб „Swingin’ Hall” (бул. „Драган Цанков” 8, до БНР).

За да загреят публиката ще дойдат и момчетата от Асеновград – Plastic Bo. Това ще е и своеобразно отпразнуване на 10-годишнината от създаването на групата. За последно в София те свириха като подгряващи на американците The Toasters.

Веселбата започва малко след 20:00, а билетите ще се продават само на входа по 10 лева.

А сега и две-три изречения за диско топките:
Въпреки горепосочените подобни на тях подобни банди, те са вдъхновявани от имена като The Toasters, Slackers, Desmond Dekker, Chris Murray, Skatalites, The Aggrolites, The Clash, Johnny Cash и още много.
Ако вече са те заинтригували можеш да смъкнеш целият им албум безплатно от официалната им страница – http://www.discoballs.cz.
Disco Balls са от столицата на Чехия – Прага. За съществуването си имат над 200 концерта из Централна и Източна Европа и един дългосвирещ албум озаглавен „DiscoVery Channel”. Той е номиниран за най-добър албум в категорията ска и реге в чешкия вариант на Грами. Освен това е напълно разпродаден, заради което и шайката го пусна за безплатно смъкване в собствения си сайт – http://www.discoballs.cz.

12-и октомври, 20:00 часа, клуб „Swingin’ Hall”
Disco Balls (Чехия) и Plastic Bo. (Асеновград)

Видео – http://www.youtube.com/watch?v=yPJa7tubAPE http://www.youtube.com/watch?v=yweOXs-RdeA Ring Of Fire (Johny Cash)

www.hcspirit.com