Лозьо за Канада и предстоящите спирки от Световната купа

След участието си на Световното първенство в Канада, Лозьо е още по-надъхан за предстоящите спирки от Световната купа. Ето какво ни разказа накратко той:

Как се чувстваш след събитието? Как беше в Канада, освен адски студено.

Чувствам се малко разочарован от карането си на квалификацията, но гледам напред и съм още по-надъхан за предстоящата световна купа в Сочи.

Как ти се стори трасето?

Трасето беше доста голямо, малко страшно в началото, но иначе като изключим леда и скоростните рейлове, скоковете бяха много добри и въпреки всичко бяха сейф.

Чухме, че е духало доста, как повлия това на представянето?

Вятъра в деня на квалификацията беше много силен с ужасни пориви във всички посоки. Отменяне на състезанието беше на косъм.На мен лично ми попречи на няколко пъти като най-кофти бе на втория ми рън, което доведе до падане още на втория скок.

Как е Гумата?

Жоро е с кофти контузия на петите, която му попречи да участва, но сега се възстановява и ще се включи в следващите тренировки след събитието в Сочи, където Георги Михайлов Ще го замести.

Мислиш ли, че можеше да се класираш още по-напред?

Да със сигурност мога. Имах 29 точки на първия си рън, който завърши с грандиозно падане от превъзбуда иначе щях да съм с минимум 15 позиции напред.

Какво следва като международни състезания оттук-нататък?

Световната купа в Сочи е на 10-ти февруари, следват Чехия и след това Испания.

Стискаме палци на Лозьо и на Жоро!

снимка: Марио Беньо