Lords Of The Air

Утре (петък, 21ви декември) ще се проведе първата част от организираната програма около Световната Купа по сноуборд – Lords Of The Air. На покритата със сняг металната конструкция на столичния площад "Княз Александър Първи" от 18.00ч. ще започнат тренировките, а от 18.40 до 19.50 ще протече Big Air Bag сесия – демонстративни скокове от малка рампа върху надуваем дюшек. На сесията ще очакваме да видим най-силните трикове на няколко от най-изявените карачи на родната сцена – общо девет сноубордиста и шест скиора. За да е пълно шоуто, ще има музика и импровизации от DJ Oto, Pumpkin Temp,  Electric Force Crew, балет Dream Girls, а водещият за вечерта ще е Борис Атанасов (Сабията).

Lords Of The Air
21.12.2007г. (петък) , пл. Кн. Ал. Батенберг
18:00- 18:30 ч.- Warm Up Air Session
18:40- 19:40 ч.- Big Air Bag
20:00 ч.- Награждаване


Подготовката за Световната Купа, която ще се проведе на 22-ри декември (събота) е вече във финалния си етап. По издигането на високата 35 метра метална конструкция работиха над 200 души в продължение на 11 дена. Около самата рампа е изградено едно своеобразно "сноуборд селцe" с шатри за отборите, кетъринг тента, пресцентър, VIP ложа, TV екрани, съдийска палатка, сцена, палатка за обработка на данни и т.н.

"Много съм впечатлен от нивото на организацията тук. Аз съм присъствал на много ивенти по цял свят и определено мога да кажа, че тук работата върви много добре. Харесва ми и локацията на рампата – точно в сърцето на столицата!". Ето какво сподели с нас, след организираната пресконференция днес Марсел Лоозе – директор на Световната Купа по сноуборд.

С нетърпение очакваме и гвоздеят в програмата в събота (22.12.2007г.) – Световната Купа по сноуборд. В състезанието ще вземат участие над 60 от най-добрите сноубордиста, състезаващи се във веригата на FIS. Скокът вече е шейпнът от австрийски специалист на FIS. Равната му част е 13 метра, което значи, че можем да очакваме трикове с летеж на 15 метра от райдърите. Повече информация за състезанието очаквайте утре!