“Lives of the artists”

Документален филм, който събира историите на хора от няколко различни сфери, обединени от преследването на мечтите си и желанието си да създават.

Един от най-добрите фрийрайд сноубордисти в света – Ксавие Де Лю Рю е в търсене на перфектната линия. След почти трагично преживяване свързано с лавина през миналата година, Ксавие прави епични спускания по девствените склонове на Гренландия в опит да достигне до предела на възможностите си.  След него “Lives of the artists” се премества сред огромните вълни на Южния Пасифик при англичанина Том Уол, ирландеца Фергал Смит и техния приятел и фотограф Микей Смит. Накрая се тръгва по пътя с британската хардкор пънк банда Gallows, по време щатското турне на Vans – Warped Tour. 

Филмът е дело на Relentless Energy Drink и ни показва общите черти между хора замесени в различни сфери, преследващи различни мечти. Той все още не е излязъл, а вече има слухове за негова втора част през следващата година. Датата на излизане за Великобритания е 08.12.2009 г. Всички трейлъри може да намериш тук.