Lives Of The Artists: Follow Me Down

Ксавиер Де Ле Рю и Джереми Джоунс се връщат от края на света с потресаващ тийзър към продължението на оригиналните серии „Lives Of The Artists“ представени от Relentless Energy Drink.

По време на тяхното триседмично пътуване до Антарктида, двамата карачи заобикалят класическата формула „хели, дроп на върха и спускане“. Вместо това те предпочитат далеч по-опасната и изтощителна комбинация „ходене, катерене и спускане“.


Ксавиер Де Ле Рю – „Lives Of The Artists: Follow Me Down“. Снимка: relentlessenergy.com

„Когато те спускат с хеликоптер на върха, ти си изложен на опасност за няколко минути; когато се катериш до горе, си изложен на далеч повече опасности и то в продължение на часове наред“ обяснява Джоунс. „На върха, когато вече 4 часа си бил на нокти от ходенето, като добавиш ендорфини от натоварването и адреналин от предстоящото каране се получава един уникален коктейл от химикали: най-добрия наркотик в света.“

След месеци на планиране и прогнозиране, Джоунс и Де Ле Рю започнат приключението си през ноември 2009 г., като стартират от най-южно разположеният град на планетата – Ушуая, Аржентина. Следва шест дни преминаване през прохода Дрейк – известен, като едни от най-бурните води на Земята. Тази чужда, враждебна среда, пълна с неизвестни опасности и далеч от цивилизацията, представлява една лична мисия за двамата карачи: тя е едно бяло платно, а което те пишат своята история с тази нечувана до момента, може би дори леко налудничава сноуборд експедиция.

„На няколко пъти, си задавах въпроса дали не трябва да се върнем обратно – понякога трябва да слуша съдбата,“ припомня си De Le Rue. „Намираме се в много враждебна среда и аз искам да се чувствам на място. Не искам да се чувствам сякаш съм дошъл тук, с моите големи крака за да показвам неуважение към средата… Виждали сме и двете страни на Антарктида – и красивата и грозната. “

Като допълнение към сноуборд приключението в Южното полукълбо, „Follow Me Down“ е по петите и на музиканта Джеймс Лавел по време на международно турне на UNKLE.

Lives Of The Artists: Follow Me Down ще излезе идния септември. За момента – ето тийзъра: