Лято Expo | Extreme Борса – Update

Два дни неусетно се изтъркулиха от стартиралото до езерото Ариана и намиращо се в своя разгар, ежегодно Лято Expo и Extreme Борса ’08. За тези, които все още не са се осмелили да го посетят, разгледат и позабавляват с възможностите, които то предлага, ще кажем само, че в неделя (11-ти май) е неговият край за тази година – за това се възползвайте от оставащите дни.

Ето и изложителите тази година:

спортен магазин Алпи
клуб Адренелин
Болкан Боутс ООД
БФКА
Веломания
Вивент
Еди Моторс
Макалу Спорт
Н.И.К. 2006 ЕООД
спортен магазин Намасте
Рам Байкс
Рок Спорт
магазин Стената
– Спорт 3000
Саут Ийст Яхтинг Европа
Скайдайв България
Уолтопия
Х – Клуб

Медийните партньори на събитието са сп. Whiteroom, сп. Одисей и Одисей Life, Радио N Joy и Радио Z Rock, сп. Ski & Board.

В петък се проведоха и квалификациите за балканското състезание по катерен в дисциплина "Боулдър" – едно от най-вълнуващите събития за лятното експо. Очаквайте в събота вечерта класиране и подробности от финалите на състезанието. За тези, които не са чували що е то Боулдър, могат да научат малко-повече за дисциплината ТУК.

Освен естествено да се лутате по щандовете на изложителите, ще имате възможността и да тествате техни продукти. Част от нещата, които правят впечатление са например продукта Jumping Skateboard, който е предназначен, както за каране по неравни терени, така и по асфалтови и градски участъци. Интересно при него е патентованата система за омекотяване на ударите, както и изцяло направените от гума колелца.

Момчетата от X-Клуб пък са опънали "тролей" до една от алеите на Борисовата градина, където срещу символичните 2 лева ще можете да се спуснете над една от зелените поляни в парка като е абсолютно гарантирано, че няма да се забиете в някое от съседните дървета. Удоволствието си струва!

В същото време Рам Байкс, както и Веломания са извадили и селекция от най-добрите си велосипеди, които посетителите също ще могат да тестват. А за катерачите, пещерняците и къмпингарите събитието е истинският рай, тъй като фирми изложители като магазини Алпи, Макалу Спорт, магазин Намаст, Уолтопия, Рок Спорт и Спорт 3000 предлагат всичко, от което всеки един любител на тези дейности има нужда.

Много голям интерес представлява и щандът на изложителите от Скайдайв България, които са единствената професионална парашутна школа в България, предлагаща скокове "тандем" и пълна програма за обучение на парашутисти. Скоковте "тандем" например са от 3500 метра височина, а скоростта, която се развива при тях е 240 км/ч, което гарантира 45-50 сек свободно падане и между 5 и 7 минути полет с парашут.