Лекция по лавинна безопасност организирана от БАССЕС

Редовната за началото на всеки нов сезон лекция по лавинна безопасност вече има насрочена дата. Тя ще се проведе на 22 декември – понеделник, от 19ч. до 20ч. Мястото този път е залата на Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ) на бул. „Христо Смирненски” №1.

В лекцията ще бъдат засегнати основни въпроси по следните теми: сняг и снежна покривка; основни видове лавини; съставяне на предварителна преценка за състоянието на снежната покривка на база на метеорологични прогнози и данни; избор за безопасен маршрут на движение; основни начини за наблюдение на състоянието на снежната покривка; избор на безопасен маршрут за спускане със ски или сноуборд; реакция в случай на попадане на човек в лавина (претърсване с лавинни уреди, сонди и лопати).

Лекцията ще протече под формата на отделни модули, с богат снимков и видео материал, засягащи всяка от основните теми на лавинната безопасност. Присъстващите ще могата да разгледат на презентационни щандове различни видове екипировка за лавинна безопасност.

Тази година на хората от БАССЕС помагат магазини Макалу спорт и Stormshop. Както винаги, лекцията е безплатна и отворена за всички. Ако забравяш като мен, си носи тефтерче+химикал. 

www.befsa.com