Kevin Peаrce с номинация за награда ESPY

Както всички музиканти си имат Grammy, а всички от кино бизнеса си имат Оскари, така всички спортисти, независимо от вида спорт, който практикуват, си имат наградите ESPY ( Excellence in Sports Performance Yearly Awards ). Тази година за създадените през 1993г. отличия, е номиниран и наш човек, TTR шампионът за изминалия сезон – Kevin Pearce.

Двайсет годишният карач казва: “Да съм номиниран за награда ESPY заедно с едни от най-големите имена в спорта като цяло, е огромна чест за мен. Този сезон беше шеметен и да го завърша като получа ESPY ще бъде невероятно.”

През целия сезон 07/08, Pearce не се отделяше от челните места в различните състезания. Той започна възходящата си серия в началото на декември миналата година, когато спечели куотърпайп събитието на елитното състезание Nokia Air & Style в Мюнхен, Германия. Американецът продължи с жестоки представяния по халфпайп, слоупстайл и биг еър състезания по целия свят, за да завърши като коронован Swatch TTR World Snowboard Tour шампион за 2008г.

Сред останалите сноубордисти както и сред цялата индустрия, Kevin е високо уважаван заради своя невероятен начин на работа, скромно поведение и способност да се състезава под изключително  напрежение.

Всичко това явно е направило силно впечатление на организаторите на ESPY и така той попада сред най-изявените спортисти на годината. Избирането на победител става чрез онлайн гласуване, което вече е в ход на www.espn.go.com/espy2008/tunein/index.html . Гласуването е в сила до 12ти юли, а провеждането на самите награди ще бъде на 20ти юли в Nokia Theatre – Los Angeles.

В момента Kevin Pearce тренира усилено за идния 2008/2009 сезон. До скоро той беше в Mt. Hood, Oregon като гост треньор в High Cascade Snowboard Camp, а следващата му дестинация е New Zealend, където през август ще снима със спонсорите си от Burton Snowboards.