Kevin Pearce – 07/08 Swatch TTR World Snowboard Tour Champion

След сезон изпълнен с успехи, американецът, родом от Vermont, избута всички останали претенденти за тазгодишната титла на TTR и на  21 март 2008, в 16.30ч. U.S. EST в подножието на Stratton Mountain пред многобройна публика беше обявен за 07/08 Swatch TTR World Snowboard Tour Champion.

Този състезателен сезон, Kevin постигна един от най-добрите цялостни резултати в историята на TTR. Неговия път към победата започна още с началото на TTR сезона през Август 2007, когато се класира втори във халфпайпа на 5-Star Abominable Snow Jam в Маунт Хууд, Орегон. Въпреки че не се справи толкова добре на следващото състезание в Нова Зеландия, Pearce се върна с пълна сила и огромен Cab 1260 за да спечели 6-Star Nokia Air & Style в Мюнхен/Германия. Успеха му продължи и на другия край на света – Япония, където Pearce завърши четвърти на следващото състезание от тура – 6Star Nissan X-Trail Jam.

Списъка с победите се удължи и след участието му във финала на халфпайпа на 6-Star Burton European Open в Лаакс/Швейцария. Легендарния халфпайп карач Shaun White беше направил, това което всички смятаха за непобедим рън. Но с последния рън за цялото състезание Kevin Pearce доказа на света, че мястото му е сред най-силните карачи в света. Всички останаха безмълвни след като Pearce започна с първи трик 10-ка, последван от още една 10-ка, back-to-back 9-ки, зрелищен Mctwist и стилен straight air, като за финал. Така забърсвайки поредната титла, той се запъти към Инсбрук, Австрия.

На 5-Star Billabong Air & Style Quarterpipe, Kevin отново доминира над всички. Но той не спря до тук. След като вече беше спечелил миналогодишния Arctic Challenge в Осло, Норвегия, тази година Pearce грабна втората си поредна титла на 6-Star Oakley Arctic Challenge, като приземи огромни BS Airs, зверски Mctwist-ове и BS Rodeo 5-ци.  Слд победата си в Осло, Pearce надмина Risto Mattila от Финландия и оглави ранглисатата на TTR.

Обаче Kevin Pearce засия с цялата си светлина на 6-Star Burton US Open. Приземявайки огромни 9-ки, 10-ки, стабилни straight Airs и McTwist-тове, Pearce затвърди челната позиция и стана 07/08 Swatch TTR World Snowboard Tour Champion.

Наградата която той отнесе вкъщи се състоя от  $50 000 USD, ръчно връченият от президента на Swatch TTR World Tou (Reto Lamm) 20-килограмов шлем-трофей направен от дърво и метал специално за Pearce и купища хубави спомени от един чудесен сезон.

Freecaster.tv следя Swatch TTR Tour през целия сезон. Ето и най-силните моменти на Pearce от изминалия сезон.

Kevin Pearce Swatch TTR Champion