Кели Слейтър спечели Globe Pro Fiji

Осемкратният световен шампион на ASP, Кели Слейтър спечели третото си състезание за този сезон, елиминирайки сънародника си Си-Джей Хобгууд във финала на Globe Pro Fiji състезавайки се на двуметрови вълни на спота Cloudbreak. Слейтър остава единственият състезател на ASP top 45, който е печелил състезание тази година – предишното състезание в Таите, беше спечелено от местен състезател.

"Никога не съм си представял, че ще спечеля три от първите четири състезания в един сезон. Печелил съм по две няколко пъти, но мисля, че това е първият път, когато правя нещо подобно. Да бъдеш единственият про състезател, печелил състезание в сезона е доста чудновато, мисля че до сега не се е случвала подобна ситуация."

Слейтър запазва убедително предимство в световната класация на ASP, пред Джоел Паркинсон и Бед Дубидж (и двамата от Австралия).

Днешната финална битка беше повторение на 2005-та година, когато Слейтър отново победи Си-Джей, който до момента губи с 0:2, но въпреки това се премества от 12-то на второ място в генералното класиране.

Повече информация, видео, снимки и подробно класиране – ТУК!

текст: Гого
bas-bg.com