Кели Кларк е новият TTR шампион при жените!

След като преди около две седмици беше коронован TTR шампионът при мъжете – Петю Пиройнен, сега вече е ясен и шампионът при жените – това е олимпийската медалистка от Salt Lake City – Кели Кларк!

Шестзвездното TTR състезание – Roxy Chicken Jam е събитието, на което се обявява победителката от TTR веригата.  За втора поредна година Кели печели суперпайпа на Jam-а, като тази година си осигури победата с трикове като frontside air, backside 540 mute, frontside 540, method, front 720 Lein, и Cab 720. Въпреки че не спечели слоупстайл събитието и се класира едва 21ва, тя успя да оглави TTR класацията и да стане, пак за втора поредна година, шампионът при жените. Джейми Андерсън, която почти до края оглавяваше ранглиста, стана трета. Това се случи след като пропусна да участва на състезанието заради контузия.

Победителката в слоупстайла на Roxy Chicken Jam е Janna Mayan-Weatherby. Тя взе златото и паричната награда в размер на $15,000USD, както и наградата от Zumiez Best Trick, с трика Rock-to-Fakie .  Печелившият рън на американката се състоеше от Japan air, gap 50-50 на рейла, backside 540 stalefish, cab 720 mute, cab 540 mute, и 50-50 на фънбокса.

Ето и финалните резултати в двете дисциплини:

Суперпайп финали:
1. Kelly Clark (USA)
2. Mercedes Nicoli (CAN)
3. Sarah Conrad (CAN)
4. Linn Haug (NOR)
5. Lisa Wilk (NOR)

Слоупстайл финали:
1. Janna Weatherby, USA
2. Jenny Jones, Great Britain
3. Lisa Wiik, Norway
4. Isabelle Lalive, USA
5. Chanelle Saldics, USA


TTR награждаването – Лиза Уийк, Кели Кларк и Джейми Андерсън.