Kaunertal Opening или как сезонът наближава

Раздрусаните от предсезонната треска сноубордисти и скибъри* в централна Европа очакват с нетърпение дните между 13-и и 15-и октомври, когато ще бъде отворен паркът на глетчер Kaunertaler в Тирол. Събитието покрай откриването – Kaunertal Opening със съдействието на Suzuki – този петък ще чества своята 21-годишнина и ще бъде съпроводено от куп състезания с награди за прота и млади таланти, тестове на новите продукти за сезон 06/07 и, разбира се, много партита. Повече детайли тук – www.kaunertal-opening.at.

Откриването на парка влиза в програмата на тазгодишният BACKONSNOW Tour. Турът, организиран от австрийската сноуборд и фриски индустрия, има за цел да даде възможност на всички непърпеливи да открият сезона, като лично пробват новите продукти на водещите компании в бранша. Дъски, обувки, автомати, блинг-блингове, ски, грейки, шапки и тюбетейки могат да се пробват и сравняват на снега в посочените дни и места включени в тура. Следващите дестинации са Sölden/Tirol ( 9-13/11/06), Kaprun/Salzburg (25-26/11/06) и  Planneralm/Steiermark в началото на декември.

Този уикенд отварят и парка в Val Senales. Паркът на Hintertux, пък отвори врати още през изминалия уикенд. Откриването бе отново придружено от луди партита, каране и премиера на сноу-филм в близката …пещера. Какви ли не ги измислят вече!

* скибър (skibber) – новото поколение фристайл скиори