Jam On It 2011

Слоганът тази година на Jam on it е "The Different Jam". И наистина е така. Организаторите предоставят на публиката множество различни концерти, уъркшопи, брейк батъли, street shows. Много световни артисти са поканени като Mr. Wiggles (Rock Steady Crew), Venum (Skill Methodz, Usa), Meech (France).

Главният евент ще се проведе в София от шести до девети октомври.  А на 21 септември в клуб MIXTAPE 5 е warm up партито на, което DJ  ще е  Diamond D. През годините Diamond прави впечатляващи бийтове за Busta Rhymes, KRS-One, Queen Latifah, the Pharcyde, Brand Nubian, House of Pain, Fugees и много други за да ги споменем всички тук.  Diamond D е и от основателите на една от най-обичаните и легендарни хип-хоп групи – D.I.T.C. (Diggin’ in the Crates).

Партито в Mixtape 5 ще отбележи и началото на една много специална за нас изложба от снимки. Авторът и се нарича Joe Conzo, а „фамилията” която New York Times му приписва е „The Man Who Took Hip-Hop’s Baby Pictures” или „Този, който документира детството на Хип Хоп-а”. Първият Хип-Хоп фотограф в историята на тази култура.  Част от най-ценните снимки ще бъдат изложени на площада пред НДК от 20-ти Септември до 10-ти Октомври, когато е и завършекът на фестивала JAM ON IT. Joe Conzo ще ги представи и коментира тук в България на 8-ми Октомври. Той ще документира и тазгодишното издание на фестивала на градската култура – JAM ON IT.

JAM ON IT стартира през 2003 по идея на Sleepwalkingz Crew и тази есен ще отбележи 12-тото си издание.

Билети могат да бъдат намерени в мрежата на Eventim.

Funky People – JAM ON IT – is here!

www.jamonit.bg