Иво Андреев втори на Snickers Urban Fly

Добрите новини не остаряват. На слънчевия 16 декември в сърцето на румънската столица Букурещ се провежда Big Air състезанието Snickers Urban Fly. За целта бяха изградени конструкции затрупани от близо 70 тона докаран от планината сняг.

В състезанието взеха участие 35 карача, които за да наберат скорост на засилката към конструкцията бяха дърпани от две високо проходими четириколки ATV.

В Snickers Urban Fly участва и бързо набиращият популярност в румънските сноуборд среди – Иво Андреев. Репрезентиращият витошкия фристайл Иво приземява голямо rodeo на конструкцията и с това става любимецът на публиката, но съдиите имат финалната дума и в крайна сметка той се класира на второ място. На първо място попада човекът, който миналата година измести Марио Беньо от първото място на Audi Quattro Big Air Open в Синая – местният карач Kinda Geza. Най-силният трик на Kinda Geza за деня и според съдиите за Snickers Urban Fly е 540.

Миналата година поради неясни причини, Иво Андреев отново попадна на второ място на провелото се пред сградата на Народния театър в Букурещ джиб състезание MD City Slide.

Въпреки неясното класиране, Snickers Urban Fly завършва с раздаване на наградния фонд от общо 3000 евро, концерт на живо и люто парти на открито. А за нас добрите новини са, че българин за пореден път показва, че родното ниво е силна конкуренция за нашите географски ширини.


Резултати:

1) Kinda Geza – Румъния
2) Иво Андреев – България
3) Mircea Danalache – Румъния

източник и за още снимки:
www.h2o.ro