Иван Ранчев 3-ти на Европейска купа в Русия

17-годишния талант от София Иван Ранчев постигна най-големия успех в своята кариера, класирайки се на 3-то място в паралелния гигантски слалом за мъже, валиден за Европейската купа по сноуборд.

Постижението на Ранчев е най-добрият резултат за мъжкия ни сноуборд през последните 4 сезона. По ирония на съдбата, последният ни голям успех в мъжките паралелни дисциплини – 2-ро място на Европейската купа в Боровец през 2003г., бе постигнат от Атанас Петров, който сега е треньор на Иван Ранчев и отбора по алпийски сноуборд.
  
Победител в паралелния гигантски слалом стана словенецът Рок Маргуч, който победи на финала Ингемар Валдер (Австрия). В малкия финал Иван Ранчев победи представителя на домакините от Русия Станислав Детков. Илия Киров също кара добре и се класира 21-ви, а Радослав Янков е 31-ви от 42-ма участници. Теодора Пенчева не успя да завърши в женския гигантски слалом, победителка в който стана Светлана Болдикова (Русия).
  
На следващия ден се проведе и паралелния слалом, в който отново най-добре се представи Иван Ранчев (13 място), следван от Радослав Янков (14 място) и Илия Киров (19 място). Състезанието бе спечелено отново от словенец – Рок Фландер, а при жените победителка отново стана Светлана Болдикова. Теодора Пенчева завърши на 15-то място от 33 участнички.
  
Националите се връщат от Русия на 28 ноември. Следващите им стартове ще бъдат за Световната купа в Италия и Швейцария в началото на декември.

Константин Минчев
Координатор на Направление Сноуборд
БФСки