Интервю с Радо Янков пред WHITEROOM

Здравейте скъпи приятели! Така покрай празниците нашият приятел Радо успя да намери малко свободно време и да отговори на няколко наши въпроса. Ето какво ни сподели той!

WR: Здравей Радо, измина почти една година от твоят успех, за който говори цяла България и не само! Разкажи ни малко за себе си. Кой е Радо Янков, разкажи ни малко за него?
Р: Здравейте! Живея в Чепеларе, роден съм на 26.01.1990г. Учил съм в Чепеларската гимназия и след 8 клас учих в техникума по туризъм, после завърших НСА
img-9681

WR: Как се запали по зимните спортове и най-вече по сноуборда?
Р: Mайка ми ме записа на сноуборд в Чепеларския клуб, а иначе те с баща ми бяха ски учители и нямаше как да не се запаля по друг спорт. Започнах в клуба Орион с треньор Васил Милчев първо в Чепеларе после и на Пампорово.
DCIM118GOPROG3153432.

WR: Кажи ни как поддържаш формата си през сезона и извън него?
Р: Тренирам усилено физически през цялото лято от свършването на сезона и по време на сезона. Освен да карам също поддържам физическата си подготовка в моят край тук в Чепеларе, тук се подготвям в по-голямата част от сезона. image1

WR: Практикуваш ли друг вид спортове? Kакви ?
Р: Както казах обичам да карам мотор в гората, но и това го правя все по рядко през последните години, защото се опитвам да се пазя здрав, защото е опасно! Иначе практикувам и други спортове понякога тенис само за тренировка.

WR: Какво е чувството да си носител на световната купа ?
Р: Чувството е велико и колкото повече време минава от спечелването, толкова по ценно става за мен и повече осъзнавам колко голям успех е това за мен и за България!!!
image2

WR: Разкажи ни какви са ти плановете за новият сезон ?
Р: Плановете са ми да карам добре и да се опитам да направя това за което съм тренирал, а какво ще стане ще видим през сезона остават още 7 старта за световната купа и още 2 старта за световното първенсто през Март.

Ние от екипа на WR искаме искрено да благодарим на Радо, че успя да отдели малко от времето си по време на тези семейни празници. Екипа на WR и цяла България му пожелаваме весели празници и много успехи през новата година, нека тя му донесе още повече успехи, късмет Радо!