Интервю с Дезире Мелансон

Освен много мъже в про-сноуборда се срещат и немалко мацки. Една от тях е Дезире Мелансон. Тя е на 28 години и идва от слънчева Калифорния. Започва да кара преди близо десет години и от тогава не се е спряла. Виждал си я във филмите на Think Thank, Skeleton Crew, Videograss и куп други. Спонсорират я Coal, Smith Optics, Drink Water, Dakine и Thirtytwo, които наскоро й посветиха цвят от новата си колекция обувки. В малкото свободно време, което има, Дезире успя да си поговори с нас и ето какво ни сподели:

desiree-melancon-p3

 Здравей, Дезире, как вървят нещата при теб?

Здравейте! Имам доста работа напоследък, най-често съм в университетa, където уча Изкуство и няколко други неща. Като цяло съм доста заета!

Какви са плановете ти за предстоящия сезон?

Все още не знам, през юни претърпях операция на коляното и от доста време на съм карала. Така че просто чакам нетърпеливо, за да се върна пак на борда и да покарам.

Миналия сезон спечели третото място за Women’s Rider of the Year на SNOWBOARDER Magazine. Това е много яко, честито! Какво е твоето мнение за наградите и състезанията?

Благодаря ви! Мисля, че наградите са яко нещо. Хубаво е когато получаваш признание за снимане на видео части, но също така мисля, че не са чак толкова важни. Изгледала съм супер много филми, много от които са ми любими, но няма да вземат награда за клип на годината… Във филмите не е важно да си най-добрия или да си първи, а по-скоро да изразиш себе си и чрез действията си да създадеш едно произведение на изкуството.

desiree-melancon-p0

С какво запълваш времето си през лятото, когато не караш?

Опитвам се да карам дори и през лятото в High Cascade Summer Camp. Това лято обаче прекарах цялото си време в леглото, заради операцията, за която ви споменах. Много е кофти!

А всъщност как започна да караш?

През 2004 г. майка ми заведе мен брат ми и сестра ми да караме. Това беше началото. През 2005 г. заминах за Windells (бел.ред. академия за каране на сноуборд и ски. Повече може да прочетеш тук) и това беше, зарибих се.

desiree-melancon-p1

Какво те кара да ставаш рано сутрин и да караш борд вместо да си останеш в топлото легло?

Приятното чувство, което изпитвам и това, че ми позволява да избягам от всичко останало. Сноубордът може да излекува рак или поне така ме кара да се чувствам.

Как е да имаш свой собствен про модел обувки на ThirtyTwo? Изглеждат много яко, те са с твоя илюстрация, нали?

Супер е! Благодаря ви, да това са мои илюстрации. С най-добрата ми приятелка Bryn Hayes имаме този малък проект, наречен AF1234. Може да го разгледате на af-1234.com.

Снимаш с машините от Think Thank crew. Разкажи ни някоя интересна история.

Хаха! Толкова са много. През повечето време те си правят шеги на мой гръб. Обикаляме цяла година заедно, ядем тонове пица и пием бира. Филмът (бел. ред. Almanac) всъщност улавя характерите на всички много добре, така че гледайте го, ако не сте.

Освен това трябва да видите и JetPack – те са група момичета, които наистина подкрепям и харесвам. Супер яки са като сноубордистки и като хора.

 DesireeMelancon-Lipslide

Можеш ли да споделиш с нас хората, които те вдъхновяват да караш?

Това са Scott Blum, Pat Bridges, Brynn Hayes, Jake OE, Danimals, Jess Kimura, Bode Merrill, Brandon Cocard, Spencer Schubert.

За финал може ли да кажеш няколко думи на българските момичета които карат сноуборд?

Карайте, уплашете се, правете приятели, бъдете сами, четете книги, гледайте филми, стойте будни цяла нощ, спете цял ден, карайте в пудрата, карайте на лед, карайте на цимент, карайте навсякъде, острете кантовете, сменяйте ъглите, сменяйте борда си, карайте всеки борд, не слушайте другите, бъдете себе си, не слушайте родители си, слушайте родителите си, напуснете училище, останете в училище, правете всичко със стремеж. Това е единственото нещо, което има, значение, живейте със стремеж.