Идва шампионът на Великобритания по бийтбокс

Култовият бийтбоксер Faith SFX идва за финала на първото в България бийтбокс състезание. Фейт пристига по покана на NESCAFE COOL, за да журира на последната битка от NESCAFE COOL BEATBOX BATTLE. На финала, който ще се състои в края на месец юни, един срещу друг ще се изправят десетимата най-добрите участници, които са качили видео със свои бийтбокс изпълнение на www.city.bg и са определени за финалисти чрез гласуване в сайта на радио и телевизия Сити.

Faith SFX е първият победител в британския шампионат по бийтбокс, провел се за първи път през 2005 година.  Най-добра демонстрация за неговите бийтбокс умения е дебютният му сингъл „Oh My”, който оглавява чартовете на 1 Extra и Chanel U. Видеото към парчето е първият заснет видеоклип към бийтбокс сингъл. Това парче, заедно с още 30 видеозаписа на Faith SFX го правят един от най-популярните британски ъндърграунд изпълнители в YouTube.

В началото на миналата година Faith SFX участва в  „Urban Classic Event” в Hackney Empire, което събира на една сцена най-доброто от британския хип-хоп и грайм с Лондонския филхармоничен оркестър на БиБиСи. Изключителните умения на Faith SFX да пресъздава характерните звуци и от трите стила музика, провокират повторна покана за участието му в още съвместни проекти с Лондонската филхармония.

Faith SFX работи с едни от най-големите имена в музикалния бизнес, сред които са Ludacris, Mobb Deep и Jay-Z. Скоростта, с която Faith SFX навлиза в светлината на прожекторите, както и уникалните му способности, дават основание на музикалните критици да го обявят за един от най-
обещаващите бийтбоксери във Великобритания. Неслучайно, уважаваният от всички основател
на хип-хопа DJ Kool Herc, заявява, че  „Faith SFX е най-доброто нещо, което идва от Великобритания в момента”.

Същевременно първият по рода си турнир по бийтбокс у нас, организиран от NESCAFE COOL и
радио и телевизия CITY вече набира скорост. Там до 17 юни всеки желаещ може да качи на
www.city.bg  неограничено количество свои изпълнения с бийтбокс, записани във видео формат. Чрез гласуване, потребителите на сайта ще определят 10-те най-добри, които ще отидат на финала на  NESCAFE COOL Beatbox Battle. В журито освен Faith SFX  ще участва и доказано най-добрият български бийтбоксер RedOne, който беше подгряващ изпълнител на 50 Cent и Busta Rhymes в България. Правилата за участие в битката могта да бъдат открити на www.city.bg и www.nescafe.bg, както и на телефон 0800 1 6666, безплатен от цялата страна.