Horsefeathers Pleasure Jam (Swatch TTR 4Star) – готви се!

Тази есен ще се проведе шестото издание на Horsefeathers Pleasure Jam. Както до сега, мястото е Atomic Superpark Dachstein/ Schladming, а датата – втория уикенд на ноември: 07.11- 09.11.2008. Ивентът е един от първите за сезона в Европа и с право е заслужил репутацията на събитието с което най-добре можеш да стартираш зимата си.


Atomic superpark, Dachstein. Снимка: Jan Zach, QParks

Няма значение дали ще го наречеш "лайфстайл събитие", "състезание" или "поредица от размазващи партита" – все ще си прав. И точно поради тази причина всяка година Horsefeathers Pleasure Jam събира толкова много хора от цяла Европа. Този път QParks и организаторите на ивента направиха огромна крачка напред, като превърнаха Horsefeathers Pleasure Jam в откриващото събитие за европейския Swatch TTR World Snowboard Tour. Състезанието ще е първо от календара за Европа и вече носи ранг 4 TTR звезди – това доказва голямото значение на събитието за европейската сцена. Освен наградния фонд от 20 000 долара, карачите ще мерят сили и за специалната награда – 3 седмичен сърф трип до Бали, включващ полет и настаняване в известния Balicamp.
 

Lukas Draxl. Снимка: Jan Zach, QParks

През последните години глетчерът Дахщайн и именитият Atomic Superpark се превърнаха в мекка за представители от местната и чужда фристайл сцени. Паркът се разглежда, като един от най-добрите и оригинални в цяла Европа. Вратите му са отворени през пролетта, лятото и есента, а както знаете и това лято в шейпърския екип имаше българско попълнение – Никола Плъков. Както винаги парк дизайнера Bernd Mandlberger и шейпърското крю ще положат екстра усилия за адски добър сет-ъп за това специално мероприятие. Очаквайте гапове, бонкове, уолрайдове, боксове и други уреди за всички нива.

Спонсорите на събитието са Horsefeathers, Dachstein, Atomic, Schladming, Raiffeisen Club и Blue Tomato. Посети www.pleasurejam.com за всички детайли около събитието, клипчета и още снимки. вади дъската от мазето и изобщо и не си помисляй да изпуснеш това събитие! Зимата идва.


Marc Swoboda.  Снимка: Rudi Wyhlidal, QParks

План за парка тази есен.