Horsefeathers Pleasure Jam супер – супер-финали

Най-дбрият трик за деня -суич двоен бекфлип от Ееро Еттала. Снимка: Paco QParks


Horsefeathers Pleasure Jam
(Swatch TTR 4Star),
Atomic Superpark Dachstein/ Schladming
Region Schladming-Dachstein at the Dachstein-Glacier

Днес с провеждането на супер финалите успешно приключи Horsefeathers Pleasure Jam 08. Синьо небе, супер атмосфера, щастливи лица и огромна тълпа от хора, който посетиха Atomic Superpark Dachstein за да се наслаждават на якото време и да наблюдават 18-те карачи достигнали до този, финален етап на състезанието. Нивото на каране беше невероятно високо и карачите показаха някой от най-сложните трикове, които можеха да се очакват! Норвежецът Андреас Уиг, който едвам се класира от предния кръг на състезанието, в крайна сметка грабна първото място днес с брутален рън, който разтърси парка – суич бексайд 9-ка, фронтсайд 1080 и бексайд родео 9-ка. Седемнадесет годишния белгиец Сеппе Смитс се класира на второ място. Матевз Петек от Словения, вчера успя да си осигури място сред протата на супер-финала и днес здравата се постара, за да грабне третото място. Супер звездата от Финландия Ееро Еттала също има причина да е щастлив – той спечели Best trick Award със суич двоен бекфлип и така се сдоби с три-седмичен сърф трип до легендарния Balicamp.

При жените – чехкинята Сарка Панкочова спечели, последвана от Силвия Митермюлер на второ и Ени Рукаярви от Финландия на трето

Всеки, който присъства на състезанието в Atomic Superpark Dachstein ще потвърди, че тази година Horsefeathers Pleasure Jam беше най-силният от всички предходни до този момент. това нямаше да е факт без спонсорите на събитието: Horsefeathers, Atomic, der Dachstein, Region Schladming Dachstein, Samsung, Raiffeisen Club, Blue Tomato, Pleasure Magazine, Balicamp и QParks.

За повече информация: www.pleasurejam.com

Сарка Панкочова. Снимка:Paco QParks

Horsefeathers Pleasure Jam награждаване – жени. Снимка: Paco QParks


Андреас Уиг. Снимка: Paco QParks


Horsefeathers Pleasure Jam награждаване – мъже. Снимка: Paco QParks