Honda Session Rail Jam 2006

На фаталната дата Петък 13, 2006-а при пълнолуние и почти полярен студ, за четвърти пореден път във Vail, Colorado се проведе Honda Session Rail Jam. Изобщо не изглеждаше обаче на някой да му пука за студа или за комбинацията от Петък и числото 13 или от мисълта, че пълнолунието може да докара някой колорадски бръмбар мутант или обикновен върколак.

Доказателствата за това бяха много. Събралото се съзвездие от про-та направо побърка тълпата с огромните си, стилни и умопомръчаващи трикове, демонстрирани върху перфектните уреди поставени за целта – quarterpipe и приличен брой rail-ове и fun-boxes. Andreas Wiig показа как няма особени проблеми с bs 720-ките, на JJ Thomas пък му лепяха гигантски McTwists и air-to-fakies, Pat Milbery спечели наградата за най-добър трик с нещо, което дори не знаем как се произнася, но поне можем да си го представим – “360 on into boardslide, 360 slide through the kink, 50-50 out on the flat down flat”.

И зрителите и съдиите обаче бяха единодушни, че Shaun White просто изгуби разсъдака си, летейки с чудовищни bs 9-ки комбинирани с каквото си поиска на rail-овете. Логично Shaun грабна и титлата, като това му се случва вече за трети път.

Фани, която в момента се намира във Vail изигра ролята на наш кореспондент и сподели, че тазгодишният Honda Session Rail Jam, който е и част от веригата TTR е бил най-впечатляващ от всички провели се до сега. Думите й са подплатени с направените от нея снимки, които можете да видите тук.